Стан: Рафа и Новак все още са по-добри от всички останали



12-06-2014 15:23

Стан Вавринка отчете, че триумфът му на Откритото първенство на Австралия не е станал фактор за промяна на ситуацията в световния тенис и доминацията на Рафаел Надал, Новак Джокович, Роджър Федерер и Анди Мъри, продължава и досега.

"Слушах как много играчи си говорят, че моят успех в Австралия им дава надежда за успех в турнирите от Големия шлем. Не трябва обаче да забравяме състезателите от така наречената "Голяма четворка"," предупреждава Вавринка.

"Именно тези състезатели са спечелили 34 от последните 35 турнири от топ 4 за последните осем години. Те все още са тук - особено Рафа и Новак. Те печелят постоянно. Само защото спечелих в Австралия не трябва да забравяме, че те са по-добри тенисисти от нас," откровен е Стан.

"Сами видяхте какво се случи след това. Рафа и Новак играха финал в Париж. И все пак цялостно ситуацията се променя. Анди не е същият играч като преди. Роджър също. Поне спрямо тях двамата има и други тенисисти, които са по-близо," смята Вавринка. Той уточнява, че след големите успехи е наистина трудно да се справиш с напрежението и всички ситуации, които ги съпътстват.

"Ще си остана същият човек независимо дали съм №20, или №3. Опитвам се да се наслаждавам на живота и да бъда по-добър човек и играч. Не винаги успявам, но се старая," казва още в заключение швейцарецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини