Шокираща загуба за Надал (видео)



12-06-2014 19:44

Световният номер 1 Рафаел Надал претърпя повече от изненадващо поражение още в първия си двубой на турнира в Хале! 85-ият в световната ранглиста Дъстин Браун, който участва със специална покана, победи шампиона от "Ролан Гарос" 6:4, 6:1 за 59 минути игра!

С този си успех Браун, който играе за Германия, стана най-ниско класираният състезател, който побеждава №1 в света от 2008-а насам. Тогава под №98 Марди Фиш надви Роджър Федерер в Индиън Уелс.

Любопитното е, че турнирът в Хале остава един от малкото, които Надал не е печелил до момента. Най-доброто му представяне бе през 2012-а, когато достигна четвъртфинал. И трите му загуби в надпреварата дотук пък са винаги дело на германци. Сега той ще насочи мислите си изцяло към Уимбълдън, който започва на 23-и юни.

Интрига имаше предимно в първия сет от битката, когато Браун проби в 10-ия гейм. Той поведе 40-0 на сервис на Надал, който успя да спаси само първата точка за пробив. В този гейм зрителите видяха няколко наистина впечатляващи печеливши удари от страна на Браун.

Браун поведе с 5:0 и във втората част преди Рафа да вземе гейм, който остана единствен за него. По този начин Надал пропусна да запише и своята победа №700 като професионалист.

За Браун това е едва втора победа в неговата кариера над състезател от топ 10. Другата бе през април срещу Джон Иснър. В следващата фаза 196-сантиметровият състезател ще играе с местния любимец Филип Колшрайбер.

ОСНОВНА СХЕМА НА ТУРНИРА!

 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини