Надал: Не получих възможност да играя (видео)



13-06-2014 00:45

Рафаел Надал призна, че е притеснен сериозно за подготовката си за Уимбълдън след загубата от Дъстин Браун на старта на турнира в Хале. Той все пак се надява да успее да си почине в следващите няколко дни в Майорка, след което ще се отправи към Лондон, за да тренира на трева.

"В първите четири гейма от мача той не успяваше да пласира много ретури в корта, но след това направи няколко печеливши удари. Трудно е да се анализира такъв мач. В последните си няколко дни тук дадох най-доброто, на което съм способен в момента. Подобни мачове имат нулево значение за подготовката за Уимбълдън, тъй като не играхме нормални разигравания, не можех да намеря своя ритъм. Във всички аспекти подобен двубой е с негативно значение. Тъжен съм. Опитах всичко, но не бе възможно," коментира Надал.

Рафа подчертава, че за него е по-трудно да играе в Хале, отколкото на Уимбълдън, тъй като условията са по-бързи и с това си обяснява получилите се резултати през годините.

Шампионът от "Ролан Гарос" разкрива, че продължава да има притеснение за състоянието на гърба си като проблемът датира от Australian Open. "Все още не се чувствам добре и усещам болка. Трябва да си почина и да се опитам да се представя на ниво на Уимбълдън."

"За да се представяш добре на трева като цяло е нужно да влезеш в серия от успехи на тази настилка. Само така се трупа увереност и съумяваш да настроиш играта си към специфичните условия. През 2012-а физическото ми състояние не позволяваше да се представя силно. Миналата година опитах, но не бях на достатъчно ниво.

"Сега коляното ми е много по-добре от 2013-а, така че не това е проблемът. Загубих, защото противникът ми днес бе по-силен. Както казах преминаването от клей на трева е трудно, особено когато си уморен и не на 100%. Дадох най-доброто от себе си, но дори не получих възможност да играя," коментира още Надал, визирайки тактиката на Браун да приключва разиграванията с първите няколко удари.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини