Григор Димитров - Стан Вавринка 6:2, 6:4 (гейм по гейм)



14-06-2014 15:43

Григор Димитров се класира за финала на АТР 250 турнира в Куинс. В полуфиналите той надигра световния номер 3 Стан Вавринка с 6:2, 6:4 след само 62 минути игра. За Гришо това ще бъде първи финал в неговата кариера на трева сред професионалистите.

В целия двубой българинът не допусна нито един пробив и напълно надигра шампиона от Australian Open.

За титлата Гришо ще играе срещу 29-ия в ранглистата Фелисиано Лопес. Финалът в неделя ще бъде не преди 16,00 часа.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

1 СЕТ
, Вавринка сервира първи:

1:0 - Стан започна с грешка при сравнително лесно воле на мрежата. След това обаче с лекота обърна резултата в своя полза. Григор също го подпомогна с две грешки от бекхенд и ретур в мрежата.

1:1 - Подобаващ отговор. Два отлични сервиса дадоха аванс на Гришо 30:0 преди негов форхенд да бъде отсъден в аут. "Ястребовото око" показа, че топката е добра, на Гришо не се възползва от него. Българинът обаче без проблеми завърши в своя полза.

2:1 - Много мощни сервиси на швейцареца и той с лекота печели на нула.

2:2 - Григор все още не е загубил точка след първи сервис. Той печели на 15 след хубав форхенд спрямо бекхенда на швейцареца. Два аса дотук в мача за Димитров.

3:2 - Вавринка започна с много майсторско воле за 15:0, но след това прати далеч в аут своя форхенд и допусна двойна грешка за 15:30. Досега Стан се стреми да е максимално агресивен и дори търси всяка възможност за атака на мрежата. Нова грешка, този път от бекхенд и ситуацията стигна до 15:40. Григор подходи страхливо при първия шанс да пробие и бе наказан бързо от Вавринка, който завърши на мрежата. Във втория случай Димитров доминираше с форхенда си точката, но Вавринка премина прекрасно от защита в атака и го размина на мрежата. При 40:40 Григор пак прати форхенда си в аут. След това Гришо пак подобри играта си и спечели нови две хубави разигравания. Третия си шанс за пробив обаче той отново не реализира, губейки инициативата в разиграването рано. Вавринка продължи с неуверената си игра и подари този пробив след двойна грешка!

4:2 -
Григор демонстрира разнообразна игра и в първите две разигравания реализира къси топки за 30:0. Без проблеми и в този сервис гейм за българския №1 тенисист. 20 минути игра само.

5:2 - Добър ретур на Гришо, поредна грешка на Вавринка от основната линия и майсторска къса му дадоха аванс 40:0 или нови три точки за пробив. Втората бе реализирана с блестящ минаващ удар от бекхенд!

6:2
- Вавринка започна добре и поведе с 30:0 като при второто разиграване спечели размяна на мрежата. Стан допусна непредизвикан пропуск в третото разиграване, а след това Гришо изравни с хубава атака от форхенд. Вавринка заслужи точка за пробив с изключителен печеливш удар от бекхенд по правата. Българинът се спаси в опасната ситуация при размяна на бекхенди, след която Вавринка допусна грешка. Григор направи двойна грешка, но бързо поправи това с ас за поредно равенство. Отлични сервиси и българинът печели първата част!

2 СЕТ, Вавринка сервира първи:

1:0 - Швейцарецът е убедителен при свой сервис. Два печеливши начални удари и хубав форхенд му осигуриха аванса 40:15 и след това той нямаше проблеми да открие резултата във втория сет.

1:1 - Вавринка имаше малко късмет при третата точка, при която неговото воле закачи мрежата и стана неспасяемо - 15:30. При 30:30 двамата пласираха няколко впечатляващи слайс бекхенди, но последният такъв на Стан излезе в аут. Геймболът си Гришо реализира с брутален форхенд по правата, след което шумно изрази задоволството си.

2:1
- Второто разиграване в гейма бе просто класическо. То бе спечелено от Григор Димитров за 15:15, а публиката дълго го аплодираше за прекрасното изпълнение на мрежата. Вавринка също аплодира съперника си. Вавринка реализира поредица печеливши сервиси след това и отново повежда.

2:2 - Две поредни елементарни грешки на Димитров, а след това и двойна такава го поставиха в ситуация 15:40. Той спаси и двете точки за пробив със сервиси. След това с лекота отново изравнява резултата.

3:2 - Над 75% първи пласиран сервис за Вавринка в този втори сет и той с лекота печели на 15.

3:3 - Майсторски гейм за ДимиЕкспрес. Той дръпна с 40:0 почти без да влиза в разиграване и след това реализира втория си геймбол.

3:4 - Вавринка направи три поредни непредизвикани грешки, изоставайки 15:40. Две от тях бяха от форхенд след слайс на Григор. Още първата точка за пробив бе реализирана след поредна грешка от форхенд на Вавринка!

3:5 -
Пробивът е затвърден! Важен момент. След хубаво разиграване, което бе спечелено за 40:15 от Гришо, Вавринка отново демонстрира раздразнението си и явно не се чувства комфортно на корта.

4:5
- Втори гейм на нула в мача за Вавринка. След почивката Гришо ще сервира за място на финал в Лондон.

4:6 - Гейм, сет и мач Григор Димитров!!! Българинът е на финал!!! Той печели последния си гейм по шампионски на нула. След което се поздрави с Вавринка, който е негов добър приятел! Това е първият финал на Гришо на тревни кортове.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини