Чудотворното действие на ледените бани



16-06-2014 12:04 | Станко Димов

Не става дума за вана с уиски и лед, в която да плувате и пиете докато съдържанието й свърши.

Просто, тъй като сме дали обет да се учим от най-добрите, обръщаме специално внимание на изявлението на Род Стюарт пред USA Today, в което споделя какво прави, за да е "див и щастлив" и на 66 години. Той случаят на Стюарт си е направо за завиждане. На тази възраст човекът стана веднъж баща, веднъж дядо, но пък продължава да е в доста добра форма.

Това се дължи до голяма степен на спорта. Род Стюарт е запален по футбола, преди да стане музикант дори е поиграл в няколко малки отбора в родния Лондон. Музикантът също си пада по карането на колело и плуването. Но най-добре му се отразяват студените вани. Той обаче уточнява, че прави вани с ледена вода, в които се потапя до интимните си части. Ако пробвате чудотворните вани, имайте това предвид, за да няма после непредвидени последствия.

Чудотворното действие на тези вани е най-популярно сред спортистите и се практикуват масово от тях в края на всяка тренировка. Според медиците то се дължи на ледената вода, която понижава количеството кръв, циркулираща в краката като по този начин ги кара да се отпуснат. Когато краката се затоплят отново, те се изпълват с кръв обогатена с кислород, която се грижи за добрата форма на мускулите.

Съществува обаче и теория, че ледените душове или вани не бива да се използват масово и най-вече - не бива да се прекалява с тях. Така че, когато решите да опитате този метод, просто го практикувайте само веднъж в седмицата или на две седмици, а не след всяко физическо натоварване.

Източник: div.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини