Федерер започна като шампион, прегази австралиец на старта (видео)



24-05-2010 15:30 | Станко Димов

Световният номер 1 Роджър Федерер започна с повече от лека победа защитата на титлата си от "Ролан Гарос". В мач от първия кръг, швейцарецът надви безпроблемно с 6-4, 6-1, 6-2 Питър Лучзак (Австралия). Федерер показа добра игра и тотално надигра опитния си съперник, който за четвърти път в кариерата си се опита да прескочи първия кръг в Париж, но отново неуспя.

 

Интрига на корта имаше само в първия сет, който се реши след един пробив. Още от самото начало на мача Роджър показа, че няма никакво намерение да си губи времето и ще приключи всичко възможно най-бързо.

 

Федерер печелеше подаванията си за не повече от 2 минути, а в същото време притискаше сериозно сервиса на съперника си. Логичното се случи в 10-ия гейм, когато при резултат 5-4 Федерер най-накрая проби и поведе в резултата.

 

Всичко интересно в този мач свърши тук. През втория и третия сет "ФедЕкспрес" набра скорост и просто не остави шанс на своя съперник. Горкият Лучзак бе попаднал в неподходящото време срещу най-неподходящия съперник и изглеждаше по-скоро на спаринг партньор, отколкото на претендент.

 

В крайна сметка след успех с 6-1 и 6-2 Федерер затвори мача и подпечата участиието си във II кръг. Там го чака колумбиецът Алехандро Фала, който вчера донакъде изненадващо победи в три сета "Лудия" Янко Типсаревич.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини