Шарапова се прицели във втора поредна титла от Шлема



21-06-2014 19:45 | Любомир Тодоров

Мария Шарапова се завръща на Уимбълдън точно 10 години, след като спечели първата си титла от Шлема именно на кортовете на „Ол Ингланд Клъб”. Тогава, на финала едва 17-годишната Шарапова надви фаворитката Серина Уилямс. 10-годишни по-късно Маша разказва спомени за този триумф.

„Честно казано не мисля честно за тази победа. По-скоро понякога, когато имам нужда от малко увереност, или когато се връщам назад към постиженията ми. Когато обаче се върна към тази победа, спомените ми са толкова ясни. Все едно беше вчера. Минаха 10 години, аз отново съм тук и се състезавам на високо ниво и продължавам да съм пределно мотивирана. Радвам се, че все още съм жадна за успехи и тенисът ми доставя толкова голямо удоволствие”, сподели Шарапова.

Рускинята може все още да очаква втория си триумф на Уимбълдън, но само преди 2 седмици успя за първи път в кариерата си да дублира титла от Шлема. Шарапова постигна това на „Ролан Гарос”.

„Честно казано нямаме много време да празнуваме. Може би ден, два, след това идва новия турнир, новата мотивация. Започваме всичко наново. Не искам да дойда в Лондон с мисълта, че току що съм спечелила титла от Големия шлем. Искам да покажа най-добрия си тенис и да съм мотивирана. Не искам да мисля какво се е случило преди 2 седмици, а какво ще се случи в Лондон”, коментира Шарапова.

Мария Шарапова ще започне участието на си Уимбълдън срещу получилата „уайлд кард” представителка на домакините Саманта Мъри. Ако няма изненади, Маша ще срещне Серина Уилямс на четвъртфиналите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини