Фелисиано Лопес с втора поредна титла в Ийстбърн



21-06-2014 20:56

Фелисиано Лопес спечели АТР 250 турнира на трева в Ийстбърн. Във финалния двубой той се наложи с 6:3, 6:7(5), 7:5 над Ришар Гаске за два часа и 13 минути битка.

За 32-годишния испанец това е 4-а титла в кариерата му и втора поредна в този турнир. Така Лопес продължи отличното си представяне на трева през сезона, след като миналата седмица достигна до финал и в Куинс, където отстъпи на Григор Димитров.

Левичарят стана и първият играч от 2001-а с последователни финали в турнири на трева. Тогава това успяха да направят Лейтън Хюит и Томас Йохансон. Световният номер 15 става и осмият състезател над 30 години с трофей през сезона.

Лопес спечели първата част от битката с Гаске след пробив в третия гейм за 6:3. Във втория сет се стигна до тайбрек, в който Лопес допусна да прати своето воле в мрежата при първия сетбол за Гаске.

Французинът първи пропусна шанс да пробие в третия сет във втория гейм. Това се оказа фатално, след като Лопес спечели неговото подаване за 6:5 и след това при свой сервис приключи мача.

Така Гаске не успя да спечели един от любимите си турнири, който е печелил два пъти досега.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини