Вожняцки: Правилно е да взимаме колкото мъжете



22-06-2014 01:09

Бившата номер 1 Каролина Вожняцки е мотивирана да се представи силно по време на Уимбълдън. Тя отчита, че на тази настилка всъщност се чувства добре и вярва в силите си.

"Много комфортно се чувствам и мога да показвам добра игра на трева. За да спечеля турнир от Големия шлем трябва в продължение на две седмици да демонстрирам добра форма. Нека видим какво ще се случи. Винаги започвам турнирите, в които участвам с увереността, че мога да победя всеки," коментира датчанката.

Тя също така счита, че дамите напълно заслужено получават еднакви премии от наградни фондове, независимо че играят във формат 2 от 3 сета. "Ние работим също толкова здраво и вършим работата си. Правилно е да получаваме колкото и мъжете. Приемам и идеята да играем в 3 от 5 сета. Чувствам се в достатъчно добра форма," добавя Вожняцки.

Вожняцки е на мнение, че и жени могат да бъдат успешни треньори сред мъжете и в тази връзка тя одобрява избора на Анди Мъри да назначи Амели Моресмо. "Това е индивидуален избор. Няма значение дали става въпрос за мъж или жена, важно е да се постигнат нужните резултати."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини