Григор Димитров – Райън Харисън (гейм по гейм)



23-06-2014 12:40 | Станко Димов

Григор Димитров победи Райън Харисън в първи кръг на Уимбълдън след 7:6(1), 6:3, 6:2 за под два часа битка. Българинът демонстрира отлична игра и не остави никакви шансове на своя съперник.

Следващият съперник на българина ще бъде квалификантът Люк Савил (Австралия), който е 236-и в ранглистата. Досега Гришо и нямат двубой помежду си.

РАЗВИТИЕТО НА СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Григор Димитров):

1:0 Отлично начало за Григор Димитров, който спечели подаването си с бърз гейм на 0.

1:1 Американецът също спечели подаването си и изравнява резултата. Харисън вкара няколко много тежки първи сервиса, но когато му се наложи да играе на втори, Григор имаше инициативата.

2:1 Втори безупречен гейм за българина. Този път Харисън успя да вземе една точка, но тя дойде след грешка в близост до мрежата на Гришо. Първата пауза в мача идва след едва 5 минутки игра.

2:2 Отново Гришо взе 2 точки в сервис-гейм на Харосън, но при 40:30 американецът пласира много мощен сервис и българинът не успя да направи ретур.

3:2 Втората почивка в срещата идва след втори нулев гейм на сметката на Григор Димитров. От началото на мача хасковлията е загубил едва 1 точка при собствен сервис.

3:3 Позната история - Гришо взе 2 точки при сервис на Харисън, който обаче при 40:30 отново намери начин да пласира добър сервис и спечели подаването си.

4:3 И третата пауза в мача идва при предимство на сервиращия. Григор спечели още един сервис-гейм с лекота, като новината в случая е, че загуби точка! За 4 сервис-гейма до момента българинът е загубил едва 2 точки.

4:4 Впечатляващ старт и на двамата. Харисън също спечели бързо подаването си и изравнява резултата.

5:4 Райън Харисън ще сервира за оставане в сета, след като Гришо записа още един светкавичен гейм на сметката си.

5:5 След 26 минутки от началото на двубоя все още няма пробив.

6:5 Последна пауза в сета. Григор Димитров спечели пореден гейм с лекота и си гарантира минимум тайбрек. Харисън ще сервира за оставане в сета за втори път.

6:6 Без да се открие дори точка за пробив пред някой от двамата, ще гледаме тайбрек, напълно логично.

7:6 (1) Григор Димитров печели първия сет в двубоя срещу Райън Харисън - 7:1 точки в тайбрека. Българинът се представи отлично в допълнителния гейм и заслужено повежда в резултата след 39 минути игра. През първата част нито един от двамата не стигна дори до точка за пробив.

ВТОРИ СЕТ: (сервис за Харисън)

1:0 Гейм на 0 за Райън Харисън на старта на втория сет.

1:1 Григор Димитров също започва с гейм на 0, който продължи около 60 секунди.

2:1 За първите 3 гейма от втория сет, посрещащият играч е спечелил общо 1 точка! Първа пауза за частта, след която Гришо ще сервира за изравняване на резултата.

2:2 За първи път от началото на мача Райън Харисън успя да вземе 2 точки при сервис на Григор. Това обаче по никакъв начин не попречи на българина да спечели подаването си.

2:3 Първи пробив в мача, който е дело на Григор Димитров. След два страхотни ретура Гришо поведе с 30:0, след което Харисън помогна с две непредизвикани грешки. Пробив на 0 и преднина във втория сет за нашето момче.

2:4 За първи път от началото на двубоя Григор имаше проблеми с началния си удар. Харисън поведе с 40:0 и имаше 3 последователни точки за връщане на пробива. Димитров се добра до 40:40, след което последва 4-и брейк-бол за американеца. И в този случай обаче Гришо се измъкна, след което затвърди пробива.

3:4 Григор поведе с 30:0, но след това допусна няколко лесни грешки и Харисън съумя да спечели подаването си и да прекъсне серията от геймове на сметката на българина.

3:5 Димитров печели подаването си на 0 и се доближава само на гейм от преднина 2:0 сета. Харисън ще сервира за оставане във втория сет.

3:6 Втори пробив за Димитров, който вече води с 2:0 сета! Българинът поведе с 40:15, като в този момент получи два сетбола. Още при първия Харисън направи двойна грешка и загуби гейма, а и сета.

ТРЕТИ СЕТ: (сервис за Григор Димитров):

1:0 Макар и по-трудно, Григор Димитров спечели първия гейм в третия сет. Харисън отпусна ръката и заигра много агресивно, с което се добра до 40:40. Последните две точки обаче бяха за Гришо, който открива резултата в да се надяваме последния сет на мача.

2:0 ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът вече е с пробив аванс и в третия сет и до края просто трябва да съхранява подаванията си, за да се поздрави с успеха.

3:0 Григор Димитров затвърждава пробива и вече има преднина от 3:0 гейма в третия сет. Нашето момче е само на 3 гейма от място във втори кръг в Лондон.

3:1 Харисън взима първия си гейм в третия сет. Гришо направи няколко фантастични разигравания, с които си заслужи аплаузите на публиката.

4:1 Без никакви проблеми за Григор Димитров, който след час и 29 минути е много близо до успех в двубоя си от първи кръг на Уимбълдън.

4:2 Много труден гейм за Харисън, който все пак успя да намали изоставането си в третия сет. Отново имаше безупречна точка за Димитров, с която той обра овациите.

5:2 Един от най-продължителните геймове на Димитров. На няколко пъти се стигна до равенство, но Харисън така и не успя да се добере до точка за връщане на пробива. Григор Димитров вече е само на гейм от място във втори кръг.

6:2 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ГРИГОР ДИМИТРОВ. Нов пробив за българина и мачът приключи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини