Цветана Пиронкова - Варвара Лепченко 7:6, 2:6, 2:6 (гейм по гейм)



24-06-2014 07:21

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова загуби на старта на тазгодишния Уимбълдън. В първия си двубой от турнира Варвара Лепченко от САЩ надви българката след 6:7(6), 6:2, 6:2.

Миналата година Цвети отстъпи в четвърти кръг срещу Агниешка Радванска и няма да успее да защити 280 точки за световната ранглиста.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

1 СЕТ, Пиронкова сервира първа:

1:0 - Оспорван първи гейм. Стигна се до равенство 30:30, но след това Цвети бе убедителна и открива резултата в мача.

1:1 - Пиронкова продължи серията си на четири поредни точки и поведе 30:0. Лепченко спечели две по-дълги разигравания за 30:30. Цвети спаси геймбол и изравни за 40:40, но не стигна до нещо повече.

2:1 - Гейм на 15 за българката. Никакви проблеми за нея този път, след като тя намери първия си сервис и при първата почивка отново повежда.

2:2 - Пиронкова се бори сериозно в този гейм и стигна до равенство 30:30, но не и до възможност да пробие.

3:2 - Впечатляващо! Пиронкова спаси три поредни точки за пробив! Тя обърна гейма от 0:40. Пловдивчанката успя да спечели пет поредни точки и за трети път повежда в сета.

3:3 - Най-оспорваният гейм в мача до момента. Стигна се до няколко равенства за 30:30 и 40:40, но Лепченко така и не позволи на Пиронкова да получи възможност да пробие. Предстои важният седми гейм.

4:3 - Битката продължи да е за всяка една точка. Лепченко отново доминираше на корта и пропусна нови четири поредни възможности да пробие при 40:30 и три пъти при предимство. Цветана демонстрира характер и успява за четвърти път да поведе!

4:4 - Лепченко бе много убедителна и без никакви затруднения благодарение на добри сервиси изравнява.

5:4 - Пиронкова в трети пореден случай се налага да спасява поредни възможности да загуби сервис-гейм. Тя спаси скрити сетболи при 15:40 и достигна до 40:40. 63% от точките след първи сервис е взела тя досега, но няма нито един ас.

5:5 - Лепченко демонстрира отличния си форхенд и след няколко печеливши изпълнения приключва на 15 гейма. Дотук тя е с 13 печеливши удари.

6:5 - Цвети си осигурява тайбрек с гейм на нула. Тя накара опонентката си да допусна няколко грешки от трудни ситуации. 52 минути игра до момента.

6:6 - Гейм на нула. Пиронкова направи няколко грешки от бекхенд и не успя да се противопостави на опонентката си. Предстои тайбрек.

7:6 - Лепченко първа стигна до мини-пробив с печеливш удар от форхенд за 3:1 точки. Цвети обаче дочака нова грешка на опонентката си и го върна за 3:4. На свой сервис Пиронкова обръща като при второто разиграване завърши с воле за 5:4. Лепченко спечели и двете си точки на сервис и стигна до сетбол, но го пропусна - 6:6 точки. Пиронкова отговори подобаващо и след три поредни печеливши разигравания взима сета с уинър от бекхенд! 67 минути битка досега.

2 СЕТ, Лепченко сервира първа:

1:0 - Лепченко допусна непредизвикана от форхенд, но след това спечели четири поредни точки и открива резултата във втората част.

2:0 - Американката реализира десетия си шанс да пробие в мача! Тя повежда с 2:0 във втория сет след доста грешки на Цвети.

* Доиграването на срещата във вторник започна в 16,45 часа.


3:0 - Началото е оспорвано. В първия гейм след доиграването двете състезателки достигнаха до равенства 30:30 и 40:40 като Лепченко пропусна геймбол. След това Пиронкова не се възползва от възможност и в крайна сметка пробивът е затвърден.

4:0 - Цвети започна убедително и с добро сервиране бързо стигна до два геймбола при 40:15. Лепченко обаче не се предаде и спечели четири поредни разигравания, а с това удължава серията си в сета.

4:1 - Пиронкова стигна до връщане на един от пробивите. Тя сравнително лесно стигна до това като спечели сервис гейма на Лепченко на 15.

4:2 - Българката пак се постави в трудна ситуация, изоставайки 15:30. Този път тя съумя да обърне до 40:30 и в крайна сметка реализира втория си геймбол.

5:2 - Битката за всяка точка продължава. Пиронкова има много за какво да съжалява. Тя записа серия от три поредни точки и поведе 40:15 като можеше да върне и втория пробив. Лепченко обаче не се притесни и се спаси тези възможности, след което с лекота взима пети гейм в сета.

6:2 - Крайно неприятно. Пиронкова пак е пробита. И то при положение, че в този осми гейм поведе 30:0, но след това не успя да спечели повече дори точка.

3 СЕТ, Лепченко сервира първа:

1:0 - Лепченко открива резултата и в третия сет. Тя удължава серията си на три поредни гейма в своя полза.

1:1 - Гейм на нула за Пиронкова. С много хубав форхенд тя спечели дълго разиграване за 30:0. След това реализира още първата си възможност да затвори в своя полза.

2:1 - Лепченко продължава да е по-агресивна и да диктува разиграванията. Тя без проблеми спечели на 15 след грешка от бекхенд на Пиронкова. Викове "Давай, Цвети" от българската агитка се чуват на корта.

2:2 - Нов убедителен гейм за Пиронкова на нейн сервис. Отлични първи начални удари от нейна страна, а Лепченко е малко припряна и допуска грешки.

3:2 - Поредица отлични сервиси на Лепченко, която поведе 40:0. След това левичарката реализира втория си геймбол.

4:2 - С печеливш удар и непредизвикана грешка на Пиронкова - Лепченко поведе 30:0. С два сервиса Цвети изравни за 30:30. След това обаче загуби следващите две разигравания. В решителния момент българката прати форхенда си в мрежата.

5:2 -
Лепченко затвърждава пробива. Тя нямаше никакви проблеми и с атакуваща игра сломи съпротивата на Пиронкова.

6:2 - Пиронкова бе напълно надиграна и Лепченко приключва мача с нов пробив на 15. Така Цвети не успя да защити представянето си от миналата година, когато стигна до четвърти кръг и ще загуби 280 точки за световната ранглиста.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини