Надал: Тази година се чувствам по-добре преди Уимбълдън



23-06-2014 16:26

Рафаел Надал отчете, че е положително настроен преди старта на участието си на Уимбълдън. Той вече е оставил в миналото болезнената загуба на старта на миналогодишното издание.

Рафа, който много обича и футбола, отчита че за него е "ужасно неприятно" да не може да гледа всички срещи от Световното първенство и на родната Испания. Той дори признава как с треньора му Тони имат разгорещени спорове в тази връзка.

"Миналата година бе малко по-специална в емоционален план. Дойдох в Лондон след седем месеца отсъствие с чувството, че не съм възстановен. Това е истината - през целия сезон взимах обезболяващи преди всеки един мач. Беше трудно.

"След "Ролан Гарос" не бях на 100% за сезона на трева. Знаех, че коляното ми не е в перфектно състояние. Тази година обаче ситуацията е различна. Цялостно се чувствам по-добре, движението ми е по-добро, а това е много важно," коментира испанецът.

Рафа също така е много доволен от факта от това, че е спечелил в кариерата си Уимбълдън, независимо от множеството хора и специалисти, които са предричали в началото на кариерата му, че това няма да се случи. "Това само ме мотивира повече. Тук мачовете са наистина бързи, решават се от няколко разигравания.

"Мога да загубя в първи кръг, това е част от спорта, но аз ще дам всичко от себе си да се представя силно. На тази настилка предизвикателството е огромно. През 2010-а, когато спечелих титлата в първите два кръга изоставах с 1:2 сета," припомни още Рафа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини