Пиронкова загуби на старта на Уимбълдън



24-06-2014 13:02

Цветана Пиронкова загуби още на старта на Уимбълдън. 57-ата в ранглистата Варвара Лепченко победи българката след 6:7(6), 6:2, 6:2. Двубоят започна още в понеделник, когато Пиронкова спечели първия сет, но днес Лепченко стигна до пълен обрат.

Тази първа част продължи 67 минути. Пиронкова спаси девет възможности за пробив преди да се стигне до тайбрек. Там Лепченко имаше сетболи при 6:5 точки, но Пиронкова отговори подобаващо и обърна като завърши за 8:6 с печеливш от бекхенд.

Лепченко започна силно след почивката и взе пробив за 2:0 преди двубоят да бъде отложен за вторник. Доиграването не промени нищо и левичарката стигна до нов пробив като увеличи аванса си до 4:0. Пиронкова можеше да стигне до равенство, след като върна единия пробив и имаше два шанса да стори същото и с втория. Тя не се възползва и в крайна сметка не получи нови подобни възможности.

Мачът се реши в шестия гейм на третия сет. Тогава при 30:30 Пиронкова допусна две поредни леки грешки и бе пробита. Лепченко бе убедителна и приключи битката в своя полза пак с 6:2.

Така Цвети не успя да защити представянето си от миналата година, когато стигна до четвърти кръг и ще загуби 280 точки за световната ранглиста.

Това поражение на пловдичанката е нейното най-ранно в Лондон от 2009-а. Уимбълдън е най-успешният за Пиронкова турнир от Големия шлем като тя през 2010-а бе полуфиналистка, а година по-късно стигна и четвъртфинал.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини