Рафа с първа победа на Уимбълдън от 2012-а



24-06-2014 19:28 | Станко Димов

Рафаел Надал записа първа победа на Уимбълдън от 2012-а година насам! Световният №1 се наложи с 4:6, 6:3, 6:3, 6:3 над друг левичар – Мартин Клижан, като по този начин си подпечата място във втори кръг в турнира.

Двубоят на централния корт не се разви никак по вкуса на испанеца. Клижан започна много агресивно двубоя и търсеше завършващ удар при почти всеки свой удар.

Агресивната игра на словака му донесе първия сет, спечелен след решителен пробив в 9-ие гейм. Нещата се запазиха непроменени някъде до средата на втората част, когато Рафа успя да пробие и да поведе. Макар и трудно, пробивът бе затвърден, а след това до края на срещата Матадора взе превес и заслужи мястото си в следващата фаза.

Безкрайно любопитен се очертава да бъде и следващият двубой на Надал в Лондон. Във втори кръг той ще срещне Лукаш Росол, от когото загуби на същата фаза през 2012-а година.

Именно след този мач стана ясно, че испанецът има сериозна контузия в коляното, заради която не игра в продължение на цели 7 месеца. До момента Рафа и Росол имат по една разменена победа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини