Пиронкова не стигна до чудо срещу Енен



25-05-2010 13:41 | Станко Димов

Цветана Пиронкова напусна Откритото първенство по тенис на Франция. В мач от I кръг, най-добрата родна състезателка отстъпи с 4-6, 3-6 на бившата номер 1 Жустин Енен. Като цяло Цвети се държа повече от достойно срещу 4-кратната шампионка от "Ролан Гарос", като само липсата на шанс в решителните моменти и попречи за нещо повече от достойна загуба.

 

Мачът на централния корт "Филип Шатрие" започна много равностойно, като в началото двете опонентки взимаха безпроблемно подаванията си. Пиронкова се отличи с фамозен сервис, който на моменти достигаше 195 км/ч. Така се стигна до 7-ия гейм, когато при резултат равен резултат Енен поведе с 40-0 при сервис на Пиронкова. Българката успя да изравни резултата, но последваха нови две точки за Енен и първият пробив в мача стана факт.

 

В последния десети гейм Цвети можеше да изравни резултата. Българката получи точка за пробив, но с прецизна игра опитната Енен спечели гейма, с което и поведе в резултата.

 

Вторият сет отново започна с начален удар в полза на Цвети. Нашето момиче обаче се даде прекалено лесно и за Енен не бе проблем да пробие още в началото. Белгийката затвърди пробива и поведе с 2-0, а в този момент по всичко личеше, че бившата номер 1ще се поздрави с лесна победа.

 

Да, ама не. Пиронкова върна пробива и спечели три поредни гейма, с което поведе с 3-2. Нещо повече, в този момент Цвети бе на крачка от нов пробив, като пропусна 3 поредни точки.

 

За жалост това явно подейства мотивиращо на Енен, която спечели 10 последователни точки и на свой ред поведе в резултата. До края нивото на игра на Пиронкова значително отслабна и нашето момиче напусна турнира след поражение 4-6, 3-6.

 

В следващия кръг Енен ще се изправи срещу победителката от мача Клара Закопалова (Чехия) - Катарина Среботник (Словения).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини