Джокович загуби сет в атрактивна битка с Щепанек (видео)



25-06-2014 22:24

Новак Джокович загуби първи сет на тазгодишния Уимбълдън, но се класира за трети кръг. Сърбинът се справи с ветерана Радек Щепанек след 6:4, 6:3, 6:7(5), 7:6(5).

В двубоя и двамата предложиха доста атрактивни удари, а не веднъж демонстрираха и добрите си взаимоотношения, поздравявайки опонента за хубави изпълнения.

Особено любопитен бе третият сет, когато в тайбрека Джокович поведе с 5:2 точки, но подпомаган от аплодисментите на публиката, Щепанек спечели пет поредни разигравания и успя да го спечели.

Четвъртата част се разви досущ по същия начин и отново бе решена в тайбрек. Той бе напълно равностоен до 5:5 точки, когато все пак Джокович стигна до мачбол и успя веднага след това да го реализира.

"Добри приятели сме и тренирахме заедно само преди седмица. Трябваше да приключа двубоя още в третия сет, но поздравления за него. Той определено обича да играе на трева и да радва публиката. Има страхотен усет на мрежата.

"Неприятно е, че идвам на Уимбълдън без официален мач. Беше трудна битка, но съм доволен цялостно. Физически се чувствам много добре," заяви Джокович.

В следващата фаза Ноле ще срещне французина Жил Симон.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини