Сладък реванш (видео)



26-06-2014 17:53 | Станко Димов

Рафаел Надал се класира за трети кръг на Уимбълдън, след като победи с 3:1 сета чеха Лукаш Росол. В отделните части Рафа се наложи с 4:6, 7:6 (8), 6:4, 6:4.

Подобно на двубоя от първи кръг, и днес световният №1 имаше сериозни затруднения в началото на срещата. Рафа не само загуби първата част, но му се наложи да спасява и сетбол в тайбрека втория сет. Все пак той успя да измъкне въпросния тайбрек, след което до края на двубоя надигра съперника си.

Благодарение на успеха Надал взе сладък реванш за отпадането от Росол във втори кръг на Уимбълдън преди 2 години. Испанецът вече може да мисли за следващия си съперник в Лондон, който ще бъде представителя на Казахстан Михаил Кукушкин.
Двубоят започна равностойно и двамата взимаха сравнително лесно подаванията си.

Така бе до 9-ия гейм, когато Росол проби и поведе с 5:4. Последва гейм на 0 на сметката на чеха, с което той си осигури първия сет – 6:4.

Проблемите за Рафа продължиха и във втория сет, в който Росол отново успя да се справи с подаването на испанеца и поведе с 4:2 гейма. Рафа обаче се мобилизира и навакса изоставането си за 4:4. До края на сета нови пробиви нямаше и логично се стигна до тайбрек, в който Росол получи сетбол при 6:5 точки в своя полза. Отговорът на Рафа бе подобаващ – 3 последователни точки и сет – 7:6 за испанеца!

Драматичния развой на втората част вдъхна увереност на испанеца, който в началото на третия сет осъществи пробив, оказал се напълно достатъчен по-късно да затвори сета – 6:4. Още в първия гейм на четвъртия сет Надал отново проби, при това на 0, след което до края на мача не изпусна инициативата.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини