Поредица от изненади в четвъртия ден на Уимбълдън



26-06-2014 18:25 | Станко Димов

Четвъртият ден от Уимбълдън поднесе няколко изненадващи резултата. Поставеният под №13 в схемата Ришар Гаске претърпя „пълен ремонт” в двубоя срещу Ник Киргиос (на снимката). В отделните части 3:6, 6:7(4), 6:4, 7:5, 10:8 за Киргиос.

Гаске поведе с 2:0 сета, но в крайна сметка отстъпи с 2:3 пред австралиеца, който участва в турнира със специална покана – „уайлд кард”. Това е негова първа победа над играч от топ 20.

В трети кръг Киргиос ще премери сили с младия чех Иржи Весели, който също постигна малко очакван успех, след като надви с 3:2 сета друг от поставените французи – Гаел Монфис. Така един измежду Киргиос и Весели ще играе в четвърти кръг (осминафинал), където, ако няма изненади, би трябвало да срещне световния №1 Рафа Надал.

Не по-малко изненадващ бе успехът на Симоне Болели срещу Филип Колшрайбер. Италианецът се добра до основната схема като „щастлив губещ”, а вече е участник в трети кръг на „Ол Ингланд Клъб”.

Колшрайбер, 22-и в схемата, е един от най-добре представящите се състезатели на трева, но днес претърпя неуспех. В следващия кръг Болели ще срещне 10-ия в схемата Кей Нишикори.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини