Не чети това, Григор, но бих искал да бъда твой треньор



27-06-2014 15:11 | Ник Болетиери

Един от най-популярните тенис специалисти Ник Болетиери анализира представянето на Григор Димитров в последно време и даде своето мнение за развитието на българина. Вижте най-любопитното от мнението на американеца в блога му.

 

Искам да ме попитате - "Хей, Ник, ако можеше да избираш, кого би тренирал - Стан Вавринка или Григор Димитров? Световният номер 3, шампион в турнир от Големия шлем тази година или Димитров, №13 в света, момче с един четвъртфинал в Шлема?

 

Не е лесно решение, но бих избрал този млад българин. Той е наистина впечатляващ - един бъдещ топ играч в процес на развитие. Може да стигне до върха и да остане там. Следете го, той не е случаен състезател.

 

Надявам се обаче, че той няма да прочете написаното тук. Най-важно от всичко е да съсредоточи върху следващия си съперник и нищо друго. Не чети писанията по твой адрес, Григор. Не оставяй нищо друго да те разсейва извън играта. В лицето на Мария Шарапова той има перфектния съветник затова как да игнорира всичко извън играта.

 

Той притежава игра, която е невъзможно да не харесваш. Сервисът му мощен, форхендът също и има отличен бекхенд с една ръка. Може да играе на мрежата и придвижването му е добро. Не е от тези състезатели, които стоят единствено на основната линия. Не, той обича да поема инициативата.

 

Нека погледнем началния му удар. В това отношение той се откроява и прилича на Пийт Сампрас. Определено начинът, по който извърта тялото си е досущ като това на Сампрас и Борис Бекер. Повечето играчи не притежават физика и атлетичност, за да го правят и да могат да генерират нужната мощ.

 

Димитров има всичко като игрови дадености. Но това, което прави голямата разлика е как ще преодолява трудностите. Ключови са моментите, когато имаш успехи, но след това настъпи спад и как ще се справиш. Дали обаче Григор е достатъчно устойчив и готов да се бори докрай? В следващите дни ще разберем някои от отговорите. Не мисля, че това момче е далеч от най-добрите, никак даже.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини