Изненадата Киргиос не си поплюва: Целта ми е да бъда №1



27-06-2014 15:54 | Станко Димов

Ник Киргиос даде ясно да се разбере, че основната цел пред него е един ден да оглави световната ранглиста. 19-годишният тийнейджър нахлу с гръм и трясък на Уимбълдън, след като във втори кръг спаси 9 мкачбола и обърна от 0:2 до 3:2 сета Ришар Гаске.

„Моята цел е да бъда №1 в света. Знам, че ми предстои дълъг път, в който ще има много моменти на спадове и върхове. Искам да правя нещата по правилния начин, да продължа да работя здраво. Мисля, че това е ключът към успеха и един ден усилията ти ще бъдат възнаградени”.

Като австралиец, последовател на Род Лейвър, Рой Емерсон, Патрик Рафтър и Лейтън Хюит, нормално очакванията към Киргиос са доста големи. Младежът обаче не се притеснява от това. 

„Да, има напрежение, но понякога то ме мотивира. Не мисля прекалено напред в бъдещето. Както казах – предстои ми дълъг път. Просто трябва да остана здраво стъпил на земята и да работя здраво”.

Киргиос разкри и малко за произхода си. „Наполовина съм грък, наполовина малайзиец. Майка ми е от Малайзия. Започнах да се занимавам с тенис когато бях на 7 години. Майка ми ме закара в местния тенис клуб в Канбера, моят роден град. В началото не бях въодушевен, не исках да играя тенис. Но това определено се оказа добър ход, сега ми харесва”.

Мисля, че баща ми също има огромна заслуга да стана тенисист. Когато започнах да се занимавам с тенис, в същото време голямо удоволствие ми доставяше и баскетболът. Мисля, че се получи добър баланс – да взема нещо и от двата спорта. Когато навърши 14 години трябваше да направя избор и се спрях на тениса”.

С победата си над Гаске, за първи път в кариерата си Киргиос достигна до трети кръг на турнир от Големия шлем. Неговият следващ съперник в Лондон ще бъде 20-годишният Иржи Весели.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини