Вожняцки в четвърти кръг без загубен сет



27-06-2014 17:09 | Станко Димов

За първи път от 3 години насам Каролина Вожняцки достигна до четвърти кръг на Уимбълдън. Това стана факт, след като бившата №1 в света се наложи с 6:3, 6:0 над 16-годишната хърватка Ана Кожух в двубой, който продължи малко повече от час.

Тийнейджърката Конжух се представи впечатляващо до този момент. Тя премина успешно през квалификациите в Лондон, след което в първи и втори кръг надви съответно Марина Еракович и Янина Викмайер. Днес обаче походът в турнира на 16-годишната хърватка бе спрян от 16-ата в схемата датчанка. 

Вожняцки, която никога в кариерата си не е достигала до четвъртфинал на Уимбълдън, очаква в следващия кръг победителката от двубоя Барбора Захлавова Стрицова – Ли На.

„В четвърти кръг на Уимбълдън! Чувствам се в страхотна форма! Сега имам два дни почивка преди следващия мач”, похвали се в социалните мрежи Вожняцки.

В същото време световната №3 Симона Халеп гарантира участието си в трети кръг в турнира.

За разлика от Вожняцки, румънката имаше значително по-труден двубой срещу Лесия Цуренко, който успя да измъкне с 6:3, 4:6, 6:4. В четвърти кръг Халеп ще срещне Белинда Бенчич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини