Григор Димитров: Първата ми цел е постигната (видео)



27-06-2014 21:01 | Станко Димов

Григор Димитров очаквано бе на седмото небе след успеха си с 3:2 сета над Александър Долгополов, благодарение на който достигна до осминафинал на Уимбълдън.

След срещата Гришо сподели, че решителен фактор за успеха е била неговата физическа подготовка. Българинът каза също, че първата му цел в турнира е изпълнена – достигане до втората седмица и „от тук нататък всичко е възможно”.

„Това е един от двубоите, в които трябваше да се боря много, да се опитвам да остана на корта. Той (Долгополов) е невероятен боец. Започна двубоя перфектно, притискаше ме във всеки удобен момент, сервира страхотно.  Просто не можех да направя нищо повече в първия сет. Накрая аз бях прекалено силен за него”, започна Димитров.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ!

Запитан за отличното си физическо състояние в решителния пети сет, Гришо каза следното: „Това е благодарение на тренировките, на многото работа, исках много да спечеля мача, не играх на нивото от предишния мач, просто се борех, търсех начин да го пробия. Всичко се разви добре за мен и сега съм щастлив.

Какво ми подвикваше Роджър Рашид ли? През цялото време той ми казваше: „Давай, имаш горивото, имаш горивото”. Днес тялото ми беше големият фактор. Първата ми цел е постигната - да играя във втората седмица и естествено съм развълнуван. Всичко може да се случи от тук нататък!”

 



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини