ВИДЕО: Енен сюрпризирана от "странната" игра на Пиронкова



25-05-2010 18:05 | Николай Драгиев

 

Като "странен" и труден опонент за първи кръг определи Жюстин Енен най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова. Според белгийката нашето момиче е успяло да я затрудни на няколко момента от мача. "Действително тя е тежък опонент. Бяхме играли няколко пъти преди това и все пак имах някаква представа. Гледах я и на DVD. Удряше топката силно, но в същото време тя идваше не толкова бързо, което ме изненада. Не знаех какво да очаквам от нея в определени моменти. Все пак съм доволна от крайния резултат," призна Жюстин.

 

Белгийката допълни, че завръщането й в Париж е било много емоционално. "Всичко тук ми напомня за куп неща. Много съм щастлива да се върна на "Филип Шатрие". Това е само първия ми мач, но е много важен за мен. Вече го няма напрежението да стъпиш за първа среща на турнира. Сега това препятствие е зад мен и мога да съм по-спокойна," обобщи още голямата шампионка.

 

Енен призна, че "почти нищо не се е променило", макар да са минали толкова години. Основните й опонентки остават също. "Не виждам какво толкова се е променило. И преди и сега, съперничките ми са същите. Ким, Серина, Винъс, все още Кузнецова и Дементиева. Има и няколко млади момичета, но тези имат нужния опит, за да ме затруднят," завърши бившата номер 1.

 

До момента Енен има 36 победи и само 4 загуби на "Ролан Гарос" в кариерата си.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО С ЕНЕН!

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини