Сензация - Серина не достигна втората седмица в Лондон



28-06-2014 22:23

Поставената под номер 1 Серина Уилямс не успя да достигне втората седмица на Уимбълдън! Пет-кратната шампионка допусна поражение от 25-ата в схемата Ализе Корне. Французойката се наложи като реализира пълен обрат 1:6, 6:3, 6:4.

Така за първи път от 2006-а нито Серина, нито Винъс Уилямс ще участва във втората седмица на шампионата в Лондон.

До момента Корне едва веднъж в своята кариера бе достигала втора седмица на турнир от Големия шлем. И в началото на битката с Уилямс по нищо не личеше, че ще успее отново да го стори. Американката спечели първата част с 6:1 за 29 минути игра.

Корне се преобрази след почивката, намали грешките и стигна до аванс от 5:0. Уилямс успя да върне три от геймовете, но все пак отстъпи след 3:6.

Ситуацията се повтори в третия сет, когато Корне достигна до 5:2, а Уилямс бе близо до това да изравни, но не съумя. Така Серина не съумява да достигне четвъртфиналите в четири от последните пет турнира от Големия шлем.

"Не знам как успях! Играх сърцато и с подкрепата на публиката," сподели развълнуваната Корне, която извоюва първа победа над тенисистка от топ 20 в турнир от Големия шлем изобщо.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини