Кой е Леонардо Майер? Вижте повече за съперника на Гришо



29-06-2014 17:31 | Станко Димов

В понеделник Григор Димитров ще изиграе двубоя си от IV кръг (осминафинал) на Уимбълдън. Българинът ще има за съперник Леонардо Майер, който към днешна дата е №65 в ранглистата на АТР.

Кой е Майер? Аржентинецът е на 27 години и е част от професионалния тенис от 2003-а година. Най-сериозното му постижение в ранглистата е достигането до №51 (юни, 2010). Както повечето аржентинци, Майер определя за своя любима настилка клей кортове. За свое най-голямо оръжие пък смята форхенда. Играе с дясна ръка.

Майер започва да се занимава с тенис сравнително късно – на 9 години. Както повече аржентинци, Лео, както казват на галено на тенисиста, е луд на тема футбол.

Смята, че ако не се е занимава с тенис е щял да бъде на футболния терен, вероятно като вратар. Определя Диего Армандо Марадона за най-вдъхновяващия спортист.

Достигането до IV кръг на Уимбълдън е най-голямото постижение на Майер в турнирите от Големия шлем до момента. Най-трудният двубой на Майер в Лондон пък бе в първи кръг, където се наложи в 5 сета над Андреас Сепи (Италия, №25). След това той надви двама от непоставените състезатели – Маркос Багдатис и Андрей Кузнецов.

В кариерата си до момента Майер няма спечелена титла. Той има един финал (Вина дел Мар, Чили), в началото на този сезон, но в спора за трофея на любимия си клей отстъпва пред Фабио Фонини.


Никога до момента Майер не се е срещал на корта с Григор Димитров. Двубоят между двамата ще бъде в понеделник около 16:00 часа българско време. Срещата ще бъде предавана пряко по F+, както и проследена с коментар на живо в Tennis24.bg.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини