Григор Димитров: Следващата цел е четвъртфиналът



01-07-2014 00:57 | Станко Димов

Григор Димитров записа пореден исторически успех, след като се класира за четвъртфинал на Уимбълдън. Българинът имаше не лек двубой с Леонардо Майер, който успя да спечели с 3:0 сета. В началото на втората част срещата бе прекъсната за около час заради дъжд. Ето какво каза Гришо след последната точка в мача:

„Беше много трудно, доста беше хлъзгаво на корта. Времето не е много приятно, но какво да се прави, трябва да минем и през такива мачове. Бих в 3 сета и сега ще мога да си почина утре.

Много е опасно да се играе при такива условия, движението ми беше добро, но имаше някои места на корта, които бяха по-хлъзгави. Топката не отскачаше добре, но трябваше просто да приема условията и да продължа напред.

Паузата е достатъчна, за да изстине човек, мислих върху това какво да направя по-добре, когато се завърна на корта. Освен това имах и възможността да разговарям с треньора ми. След като спечелих, значи съм се справил добре”.

Запитан за целите си в турнира, Димитров отговори така: „Моята цел е четвъртфиналният двубой. Ето как работата, която положих, започва да носи резултати. Доволен съм, че спечелих мача днес и дано в следващия двубой се представя добре”.

В сряда Григор Димитров ще се изправи срещу Анди Мъри, а залогът е участие на полуфинал на Уимбълдън! Шотландецът води с 3:1 победи в преките им битки.

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ НА ГРИГОР ОТ УИМБЪЛДЪН ВИЖТЕ ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини