Джокович за седми път в топ 8 на Уимбълдън (видео)



01-07-2014 00:27

Новак Джокович за седми път достигна четвъртфиналите на Уимбълдън. Само за час и 51 минути игра той се наложи над Жо-Вилфред Цонга с 6:3, 6:4, 7:6(5). Така за място в топ 4 на турнира Ноле ще спори с Марин Чилич, от който няма загуба в деветте им двубоя. За Джокера това ще бъде 21-и пореден четвъртфинал в турнирите от Шлема.

"Определено е хубаво да победиш качествен съперник като Жо. Чувствам се страхотно," заяви Джокович като потвърди, че състоянието на проблемното му ляво рамо е добро.

"В третия сет той започна да сервира добре и да бъде много прецизен. Бе важно да стигна до пробив. Сега имам два дни за почивка, да се възстановя. В първата седмица проведох някои тежки двубои.

"Чилич знае как да играе на трева. Той няма какво да губи и е опасен съперник," допълни той.

От своя страна Марин Чилич надигра Жереми Шарди със 7:6, 6:4, 6:4. След двубоя той благодари на треньора си Горан Иванишевич за помощта.

"Да мога да разчитам на Иванишевич тук е допълнителен плюс за мен. Толкова пъти е бил във втората седмица на Уимбълдън и ми разкрива различни малки детайли. Работим добре," обясни хърватинът.

Самият двубой приключи с изумителен ретур на бившия номер 1, вижте го:

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини