Гришо: Ще бъда агресивен, искам да победя Мъри в дома му



01-07-2014 16:33 | Станко Димов

Григор Димитров няма никакво намерение да се задоволява с достигането до четвъртфинал на Уимбълдън. В сряда най-добрият български тенисист ще се изправи срещу шампиона от миналата година Анди Мъри, а залогът ще бъде достигане до полуфинал на „Ол Ингланд Клъб”.

„Преди всичко съм щастлив, че съм на четвъртфинал. Но моята работа все още не е приключила”, увери Гришо.

„С Мъри се познаваме отлично, много пъти сме тренирали заедно. Той познава моята игра, аз неговата. В момента той е у дома си. Той е изиграл много двубои на Централния корт. Чувства се отлично на тревна настилка, движи се страхотно.

Аз просто ще се опитам да покажа моята игра. Нямам намерение да отстъпвам и крачка назад. Надявам се да изляза на корта и да покажа най-добрата си игра, да бъда агресивен”, коментира Димитров.

Гришо също така изрази увереност, че прякорът му „Бейби Фед” съвсем скоро ще бъде забравен напълно и сравненията с швейцареца ще секнат.

„Мисля, че всички тези неща започват да изчезват. Доказах се не веднъж и два пъти, показах, че съм различен играч от Федерер, различен човек”, категоричен е Григор.

Независимо от това какво се случи в сряда, Гришо е категоричен, че с Анди Мъри ще си останат приятели. „Ние сме в много добри отношения, същото важи и за целият мой и целият негов екип. Винаги сме се забавлявали много с Анди. Той е готин пич”.

 


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини