Джокович излиза на пътя на Григор Димитров



02-07-2014 16:29 | Станко Димов

Водачът в схемата и шампион от 2011-а година Новак Джокович ще бъде съперникът на Григор Димитров на полуфиналите на Уимбълдън. Сблъсъкът стана факт, след като сърбинът спечели с 3:2 сета мача си от четвъртфиналите срещу Марин Чилич. В отделните части 6:1, 3:6, 6:7 (4), 6:2, 6:2.

Двубоят бе всичко друго, но не и лесен за бившия №1 в света, който в даден момент изоставаше с 1:2 сета. В решителния момент обаче Ноле подобри значително играта си и в последните две части буквално не остави шанс на Чилич.

До момента Джокович и Димитров са се срещали 4 пъти, като сърбинът води с 3:1 победи. Единственият успех на Гришо е от „Мастърс 1000” турнира в Мадрид миналата година. Нещо повече – тогава Ноле бе действащ №1 в света.

Сърбинът може да си върне лидерската позиция в ранглистата още в понеделник, но за тази цел трябва да спечели Уимбълдън.

Двубоят между Новак Джокович и Григор Димитров ще бъде в петък на централния корт. Началният час ще стане ясен в четвъртък вечерта, когато организаторите публикуват официалната програма.

ГАЛЕРИЯ ОТ ТРИУМФА НА ГРИШО!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини