Федерер с 35-и полуфинал в Големия шлем



02-07-2014 20:57

Роджър Федерер достигна 35-и полуфинал в турнирите от Големия шлем. Швейцарецът попадна в Голямата четворка на Уимбълдън 2014 след успех с 3:6, 7:6, 6:4, 6:4 над сънародника си Стан Вавринка.

Това е общо 72-а победа на Федерер в Лондон и така той изостава само от Джими Конърс, който е с 84. Дотук в кариерата си ФедЕкспрес никога не е губил в осемте си полуфинала в надпреварата.

Иначе Вавринка започна по-добре битката и успя пробие за 3:1 в първия сет. Той демонстрира много уверена игра след това и впечатли с няколко хубави минаващи удари преди да затвори с 6:3.

Вторият сет бе този, който може би оказа най-голямо влияние за изхода на двубоя. В него зрителите видяха решителен тайбрек. Федерер демонстрира шампионския си характер и се наложи със 7:5 точки.

Един пробив се оказа възлов в третия сет. Той дойде за 4:3 в полза на бившия номер 1, който след това нямаше проблеми на свой сервис.

Федерер продължи да доминира и взе още второто подаване на сънародника си в четвъртия сет, повеждайки 2:1. Най-трудно за Федерер бе при 5:4, сервирайки за мача. Той пропусна четири поредни мачбола, но все пак приключи битката.

"Радвам се, че се завърнах по-силен след разочарованието миналата година. Предстои да направя още една или две крачки в турнира. Винаги Централния корт получавам страхотна подкрепа.

"Винаги е трудно да играеш срещу приятел. Стан бе на изключително ниво в първите два сета, но след това имаше физически проблеми. Ударите му се получаваха наистина добре, но аз чаках шанса си. Желая му успех до края на годината, той се представя силно тази година," заяви Федерер, който ще спори с Милош Раонич за място на финал. Фед е спечелил и четирите срещи помежду им до момента.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини