Раонич пренаписа историята на канадския тенис



02-07-2014 22:31

Милош Раонич стана първият канадец в Откритата ера на тениса с полуфинал в турнир от Големия шлем. Това стана, след като той надви Ник Киргиос с 6:7(4), 6:2, 6:4, 7:6(4) в четвъртфиналите на Уимбълдън.

За място на финал Раонич ще спори седем-кратния шампион в надпреварата Роджър Федерер. Швейцарецът води до момента с 4:0 в сблъсъците помежду им.

"Това е поредната стъпка напред. Целта ми е да бъда най-добрият играч в света. Нужно е да работя още за успехите, за които съм мечтал," заяви Раонич.

"Срещу Федерер ми предстои ново предизвикателство. Трябва да сервирам добре и да внимавам в моите геймове. Ще дам всичко от себе си и ще видим какво ще се случи," допълни Милош, който е първият състезател от Канада след Уилям Джонсън през 1923-а година с полуфинал в Големия шлем.

Началото на битката не бе в полза на Раонич. Киргиос измъкна първия сет в тайбрек. Австралиецът стигна до мини-пробив за 5:4 и след това пласира два мощни сервиси.

Раонич отговори подобаващо и приключи убедително следващите два сета. Втората част той спечели с два пробива за 6:2, печелейки 100% от точките след първи сервис.

По подобен начин канадецът проби на нула за 3:2 в третия сет и в крайна сметка го затвори за само 31 минути игра.

Без нито една възможност за пробив пред тенисистите се разви четвъртият сет преди логичния втори тайбрек. В него Раонич отново доминираше се наложи със 7:4 точки. При мачбола той вкара 39-ия си ас в мача.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини