Маги Малеева: Григор е станал много сериозен



02-07-2014 22:47 | Станко Димов

Една от легендите на българския тенис Магдалена Малеева похвали Григор Димитров за изключителната му победа с 3:0 сета над Анди Мъри, която го класира за полуфинал на Уимбълдън.

Малеева, която в момента е в Лондон и участва на Уимбълдън в турнира на легендите сподели, че е рано да мислим за двубоя на Гришо с Новак Джокович (полуфинал), а по-редно да дадем дължимото на Димитров за страхотната победа над Мъри.

„Не успях да гледам целия двубой на Григор, но това, което чух от хората е, че Григор е играл страхотно и не е оставил шанс на Мъри. Григор изглежда спокоен и уверен през целия турнир, готов е да се бори, готов е на всичко за победата.

Хората са страшно впечатлени, всички вземат го много на сериозно. Дори аз самата съм приятно изненадана от неговата дисциплина и увереност, изглежда много сериозен и каквото и да се случва, той да се бори за победа”, коментира Маги Малеева пред БНТ1.

Запитана какво очаква от Гришо в мачовете до края на турнира, Малеева сподели следното: „Не очаквам нищо, надявам се той да е здрав, да излезе на корта и да се бори колкото може, да се радва на този момент, това, което му се случва е невероятно.

Това е невероятен успех, тези неща не се чувстват честно, може би има потенциал да бъде още по-добър. Нека още да не мислим за предстоящия двубой с Джокович, а да се радваме на победата над Мъри. До мача с Ноле има ден, ден и половина.

Роджър Рашид изглежда много му помага да бъде физически по-силен, явно го е респектирал, Григор е много сериозен. Той имаше нужда да стане по-здрав физически и явно нещата се получават”, завърши Малеева.

ГАЛЕРИЯ ОТ ТРИУМФА НА ГРИШО!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини