Гришо пред Матс: Невероятно е да биеш действащия шампион на Уимбълдън (видео)



03-07-2014 01:37

Григор Димитров призна, че се чувства много щастлив след класирането си за първи път на полуфинал на Уимбълдън при професионалистите. Той не скри колко емоционален е моментът за него, но и обеща да направи нужното да остане здраво стъпил на земята, тъй като турнирът не е приключил. Вижте какво сподели той в интервю пред Матс Виландер.

Да играеш на Централния корт на Уимбълдън

"Чувството е просто изумително. Днес бе от тези дни, в които всичко се получаваше - да изиграя такъв мач срещу действащия шампион, времето бе чудесно, на централния корт. Какво повече мога да искам? Но не ми беше лесно. Местната публика изцяло бе за него, но аз усещах подкрепата на всички останали. Случи се, успях да спечеля в три сета."

За работата с Роджър Рашид и по-добрата физическа подготовка

"Безспорно се чувствам по-добре физически. В последните месеци работих много извън корта. Всички знаем колко много изисква Роджър във физическо отношение. Аз също никога не съм се притеснявал да работя допълнително. И резултатът е видим. Всеки ден започваме със загрявка, след това сме на корта поне три часа. Имаме поставена цел, която гоним ежедневно. Когато говорим за работа във фитнеса той е брутален. Аз обаче обичам да работя и не се скатавам."

За Анди Мъри

"Трудно е да кажа, че тотално съм надиграл Анди Мъри. В тази ситуация нещата са малко по-различни, когато излизаш пред родна публика и очакванията са толкова големи. Анди е изключителен играч, страхотен джентълмен извън корта и съм сигурен, че ще се справи със случилото се и ще продължи напред. Той е истински шампион."

За спецификата при игра на тревни кортове

"Особено в тези дни (от втората седмица) има зони по корта, където има трева и такива без. Придвижването по корта е специфично. Около мрежата има повече останала трева и е хлъзгаво, което променя играта. Отвъд това смятам, че кортовете са в страхотно състояние."

 


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини