Програма и любопитна информация преди женските 1/2 финали



03-07-2014 02:45

В четвъртък предстоят полуфиналите на Уимбълдън при дамите. В тях ще видим изцяло чешки сблъсък между Петра Квитова и една от приятните изненади в турнира Луцие Шафаржова. След тях на корта ще излязат все по-силно играещите Южени Бушар и Симона Халеп.

Любопитни факти преди срещите:

- Двубоят Шафаржова - Квитова е първият изцяло между левичарки от 22 години насам. За последно подобно нещо се случи през 1992-а, когато Моника Селеш надви Мартина Навратилова в три сета в полуфиналите.

- За Шафаржова това е първи полуфинал в Големия шлем. Досега в кариерата си тя имаше един четвъртфинал на Australian Open 2007. За сравнение Квитова дотук е с четири полуфинали, от които е спечелила един. Именно след него тя триумфира на Уимбълдън 2011.

- Квитова води с 5:0 в преките мачове със сънародничката си. Включително три от тях са тази година. Последната бе съвсем наскоро в Ийстбърн, когато Квитова се наложи в оспорван тайбрек в третия сет.

- Халеп и Бушар са състезателките с най-много победи в турнирите от Големия шлем през 2014-а. Те имат по 15 успеха дотук и ще определят тази, която еднолично ще излезе на първо място по показателя.

- Халеп ще бъде №2 в света, ако спечели мача. Освен това румънката ще може да оглави годишната ранглиста за най-голям брой точки през 2014-а.

- Бушар има шанс да стане най-успешната канадка в историята, ако спечели срещата. Тя би се изкачила до 7-о място в световната ранглиста и ще достигне до първия си финал в Големия шлем.

- Бушар е първата състезателка достигнала полуфинал и в първите три турнири от Големия шлем за годината. За последно това стори Динара Сафина през 2009-а.

Световните букмейкъри определят Квитова и Халеп като фаворити за спечелването на двубоите. Ето и програмата за деня:

Централен корт, след 15,00 часа българско време:
Луцие Шафаржова - Петра Квитова - 0:5 (в преките им срещи)
Южени Бушар - Симона Халеп - 0:1

МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ ДВУБОИТЕ ОНЛАЙН ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини