Григор не ми даде шанс



03-07-2014 11:51 | Анди Мъри

Тазгодишният Уимбълдън ми показа, че трябва да подобря играта си и да работя много усилено в следващите месеци, както на корта, така и извън него. Гледам напред към това предизвикателство.

Успях да черпя от опита да се завърна в турнира като действащ шампион и мисля, че се справих много добре през първата седмица. Видях позитивни неща в играта си. Разочарованието е, че формата, която ми позволи да спечеля Уимбълдън и US Open, не беше чак толкова далеч от мен. Също както миналата година, в първите 4 кръга на Уимбълдън удрях много добре топката. Не успях обаче да поддържам нивото си в сряда срещу Григор Димитров, който бе изключително стабилен от първата до последната точка.

Нямаше нищо по-различно в подготовката ми и нямах причина да очаквам подобно представяне. Единствената разлика бе, че играхме четвъртфинала по-рано като час от предишните ми излизания на корта. Но моята рутина бе една и съща, и в двата дни се подготвях с Джеймс Уорд и нямах проблем.

Бях нервен. Бях развълнуван за мача, но това е абсолютно нормално. Не се чувствах победен, но определено не се чувствах и много добре, когато стъпих на корта.

Направих лош старт и мисля, че това му даде увереност. В същото време допуснах прекалено много грешки. Процентните показатели във всички насоки бяха в негова полза. Когато всичко това се случи по време на двубоя, започнах да мисля тактически. Да търся обяснение какво не е наред, откъде идват грешките ми и как да ги поправя.

Ако излизанията на мрежата ми липсваха, започвах да играя с повече топспин и височина на топката. Ако неговите удари ме затрудняваха в точно определена зона от корта, то тогава се опитвах да не му позволявам да играе там. Успях да направя това в края на втория сет, но за жалост добрата ми игра продължи твърде кратко. И както съм разочарован от моята игра трябва да призная, че в същото време Григор направи много добър мач. Той не ми даде много възможности.

Да нося титлата шампион на Уимбълдън в продължение на една година беше страхотно преживяване – това е нещо, което никой не може да ми отнеме. За щастие титлата от Уимбълдън не промени много от живота ми. В продължение на няколко месеца смъкна голяма част от напрежението върху мен, което е добре. Ако не бях спечелил турнира миналата година, този сезон очакванията към мен щяха да бъдат още по-големи, както и напрежението. Мисля, че спечелването на Уимбълдън е нещо, което ще ми помага до края на кариерата ми. Мисля, че това ще ме направи по-добър тенисист.

Сега е време за прегрупиране и полагане на максимални усилия, за да се върна към най-добрата си игра. Ще разговарям с моя треньор Амели Моресмо и двамата ще видим как ще продължим от тук нататък. Това зависи повече от нея, отколкото от мен. Аз наистина се забавлявах много през последните седмици, ще видим сега кой накъде ще поеме. 

С всеки изминал ден тенисът се развива. Знам, че има неща, върху които трябва да работя. Скоро ще се върна на тренировъчния корт и във фитнес залата.

В Австралия мисля, че не бях физически готов за турнира. Но загубих от Роджър Федерер в 4 сета на четвъртфинал, като имах своите шансове по време на двубоя. Срещу Рафаел Надал на „Ролан Гарос” и сега тук на Уимбълдън двубоите бяха бързи, не бяха толкова натоварващи физически,  но това определено е нещо, на което трябва да обърна сериозно внимание.

Очаквам скоро да отпътувам за Маями. Това е мястото, където провеждам голяма част от тренировките си през последните 6-7 години. Мисля, че там успявам да се подготвя най-добре за предстоящите двубои в САЩ. Турнирите като Синсинати и US Open се провеждат при сериозна горещина и влажност на въздуха, затова трябва да бъда максимално подготвен за тези условия.

Надявам се, че ще се завърна на Уимбълдън догодина, след 12 месеца на усилена работа, и ще бъда в състояния да се боря за титлата. Централният корт е специално място и аз наистина вярвам, че ми предстоят още страхотни моменти на него.

Блогът на Анди Мъри е за „Би Би Си”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини