Петра Квитова отново достигна финал на Уимбълдън (видео)



03-07-2014 16:40

Петра Квитова достигна финал на Уимбълдън. Тя спечели полуфиналния двубой със сънародничката си Луцие Шафаржова със 7:6(4), 6:1. Така световната №6 за втори път е на финал в Лондон, където вече триумфира през 2011-а.

"Познавам чувството да държиш шампионския трофей в ръцете си. Ще направи всичко възможно да спечеля титлата в неделя," заяви доволната чехкиня, която очаква Южени Бушар или Симона Халеп за решителния сблъсък в събота.

Квитова стартира мача отлично и с пробив в първия гейм поведе с 2:0. Шафаржова обаче не се притесни и бързо го върна за 2:2. Този четвърти гейм бе доста оспорван, но тя успя да го приключи с хубав печеливш удар от бекхенд.

Стигна се до заключителен тайбрек, който също бе изпълнен с борба за всяка точка. Квитова доминираше с форхенда си и първа се откъсна за 4:2. Шафаржова отговори веднага и възстанови равенството при 5:5. Шампионката от 2011-а стигна до така важен втори мини-пробив за 7:6 точки и след това реализира нов чудесен форхенд, печелейки първия сет.

Аналогично бе и началото на втората част. Квитова проби и се откъсна с 2:0. След това не и бе лесно да затвърди този си аванс, но показа характер и продължи серията си - 3:0. До края никаква интрига и Шафаржова съумя да вземе само един гейм.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини