Болетиери: Опитът на Джокович и Федерер ще надделее



04-07-2014 02:38

Един от най-известните тенис треньори Ник Болетиери даде своите прогнози за днешните полуфинали на Уимбълдън. Той похвали Григор Димитров за представянето му до момента, но смята че българинът няма да може да поднесе нова изненада и да надиграе Новак Джокович.

"Джокович и Федерер общо са спечелили 23 титли от Големия шлем. Федерер е взел седем от тях в Лондон и никога не е губил полуфинал на Уимбълдън.

"От другата страна ще бъдат двама младоци, които се опитват да променят цялостната ситуация. Но какво могат те да противопоставят? За Милош Раонич това е първи полуфинал в Големия Шлем. За Григор Димитров също. Най-важното пред тях е да се справят цялостно със ситуацията. Тенисът е много повече отборен спорт отколкото си мислите и тук особено важна е работата на Иван Любичич и Рикардо Пиати за Раонич и Роджър Рашид за Димитров - да ги подготвят по най-добрия начин," коментира Болетиери.

Болетиери смята, че в играта на Джокович няма абсолютно никакви слабости, макар в турнира той да не е показал най-доброто от нея. За Гришо Болетиери споделя, че особено харесва сервиса му, който му напомня за Пийт Сампрас. И именно това може да бъде ключовото му оръжие в предстоящата битка.

"Наистина обичам да гледам Григор Димитров, но отново ще заложа на опита и очаквам да видим финал между Федерер и Джокович," смята Болетиери.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини