Рекорден девети финал за Маестрото



04-07-2014 20:49

Роджър Федерер достигна своя 25-и финал в турнирите от Големия шлем и рекорден девети на Уимбълдън. Швейцарецът с лекота преодоля Милош Раонич в полуфиналите с 6:4, 6:4, 6:4 за само час и 41 минути.

Така ФедЕкспрес си осигури завръщане в топ 3 на световната ранглиста. От финалния сблъсък в Лондон между Федерер и Новак Джокович ще зависи и първото място в света, което сърбинът може да си върне, ако триумфира.

"Изключително щастлив съм, че достигнах нов финал. Ще значи много за мен пак да спечеля титлата. Горд съм всеки път щом изляза на корта тук. Знам, че не ми остават още 10 години в игра. Опитвам се да се насладя на всеки момент. Нереално е колко успешен съумях да бъда тук," заяви развълнуваният Федерер.

Интересно е да се отбележи, че Федерер има 15 победи от 16 финали в Големия шлем срещу съперници различни от Рафаел Надал. Единственият, който го е побеждавал е Хуан Мартин дел Потро на US Open 2009.

Според статистиката до момента Федерер води с 18:16 в сблъсъците срещу Джокович. На Уимбълдън Федерер е надигравал сърбина през 2012-а в полуфиналите, а спечели и последният им двубой, който бе в Монте Карло през април.

"Винаги правим добри мачове един срещу друг. Новак е велик шампион. Печелил е тук и знае какво е нужно да направи. Надявам се да направим нов хубав двубой," сподели Фед за очакванията си преди битката за трофея.

КОЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ФИНАЛА - ГЛАСУВАЙТЕ ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини