Бушар срещу Квитова 3:6, 0:6 (гейм по гейм)



05-07-2014 15:38

Петра Квитова за втори път спечели Уимбълдън при дамите. Чехкинята надигра Южени Бушар с 6:3, 6:0 за час игра и напълно заслужи успеха си.

Ето някои мнения преди финала:

Мартина Навратилова - "Петра има леко предимство заради мощната си игра, но пак повтарям малко предимство. Може би този финал идва твърде рано за Бушар, но като цяло победителка ще бъде тази, която бъде по-устойчива психически. Всеки си прави планове как ще проведе мача, но щом излезеш на Централния корт всичко се променя."

Крис Евърт - "Този корт е изключително специален. По-различен е от всеки друг по света. Каквото и да казват други хора, Южени ще усети огромно напрежение. Въпросът е как ще се справи с това. Ситуацията във финал е много по-различна от всеки друг мач."

Линдзи Дейвънпорт - "Няма как да наблюдаваш Бушар и да не си впечатлен. Всички говорят за нейната уравновесеност и спокойствие. Сякаш е родена, за да играе тенис. Мисля, че тя ще се представи достойно във финала."

Джуди Мъри
- "Бушар може да спечели този двубой, ако успее да атакува по-често Квитова и се справи с напрежението. Изглежда много спокойна и дори си мисля, че даже да загуби първия сет, може да обърне."


КОМЕНТАР ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ, Бушар сервира първа:

1:0 - Бушар се стреми да диктува играта. Тя допусна непредизвикана грешка в първото разиграване, но след това бе отлична. Особено бе впечатляващ нейн печеливш удар от форхенд за 30:15. Тя пласира и два хубави първи сервиси и затваря на 30.

1:1 - Убедителен отговор за Квитова главно благодарение на няколко впечатляващи сервиси. Тя спечели и красиво разиграване като контрапието й намери линията.

1:2 - Канадката реализира първи сервиси и бързо поведе с 30:0. След това обаче допусна неприятна непредизвикана грешка, а Квитова я наказа с мощен ретур малко по-късно и изравни 30:30. Наказателната акция на чехкинята продължи и тя стигна до точка за пробив, която обаче не реализира след грешка от бекхенд. Тя продължи да доминира и при втория си шанс завърши с форхенд.

1:3 -
С добро сервиране Квитова поведе 40:15. След това обаче настъпи спад и Бушар се възползва, за да изравни като бе подпомогната и от двойна грешка. След две равенства Квитова реализира втория си геймбол като спечели изумително разиграване. Затвърждава пробива.

2:3 - Бушар се стреми да играе много агресивно, но това води до множество грешки. Без първи сервиси тя изпадна в трудна ситуация 0:30, а малко по-късно след нова двойна и до 15:40. Тя запази спокойствие и обърна до предимство в своя полза. Грешките и от двете продължиха, Квитова пропусна още един шанс да пробие и в крайна сметка остава само с гейм преднина.

2:4 - Великолепно сервиране на Квитова. Тя с лекота поведе 40:0. След това рискува и направи двойна грешка, но при втория геймбол реализира печеливш удар от бекхенд.

2:5 - Чехкинята тотално доминира. В първите две разигравания тя взе бързо инициативата и с дълбоки удари не остави шанс на съперничката си. Бушар този път не успя да се измъква и вече е само на гейм от загубата на първия сет.

3:5 - Пробивите продължават. Бушар спечели важно разиграване при 30:15 с изумителен бекхенд минаващ, а Квитова трепна и предаде гейма сле това.

3:6 - Квитова продължи да наказва Бушар с ретурите си и бързо поведе 40:0. Канадката даде всичко от себе си и спаси два сетбола, но при третия не съумя. Квитова завърши сета с впечатляващите 17 печеливши удари.

ВТОРИ СЕТ, Квитова сервира първа:

1:0 - Прекрасно начало за Квитова и във втория сет. Тя сервира много добре и затваря на нула. Освен това успя на няколко пъти да излезе и успешно на мрежата в подходящи моменти.

2:0 - Квитова отново е във водеща позиция. Тя просто не оставя възможност на Бушар да играе и всичко в играта й се получава. Чехкинята пробива и се откъсва във втория сет.

3:0 - Квитова стигна до два геймбола при 40:15. След това Бушар отговори с изключителен минаващ удар, който хвана линията. Квитова сгреши и се стигна до изравняване 40:40. Чехкинята обаче намери първия си сервис и затвърждава пробива.

4:0 - Най-после Бушар бе близо да спре серията на Квитова. Добри сервиси от нейна страна й помогнаха да поведе 40:15. Квитова обаче отговори бързо с две разигравания в своя полза, второто с отличен минаващ. Оттам нататък имаше само една тенисистка на корта и чехкинята е само на два гейма от втора титла в Лондон.

5:0 - Квитова е неудържима. Нов гейм с лекота.

6:0 - Нервна игра и от двете. Те си размениха няколко точки за 30:30, след което Бушар пак сгреши и даде мачбол на Квитова. Тя нямаше нужда от нова покана и го реализира с печеливш бекхенд по диагонала! Шампионката веднага се качи на трибуните, за да се поздрави с най-близките си хора.






 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини