Джокович срещу Федерер 6:7, 6:4, 7:6, 5:7, 6:4 (гейм по гейм)



Джокович срещу Федерер 6:7, 6:4, 7:6, 5:7, 6:4 (гейм по гейм)
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
06-07-2014 16:13 | Станко Димов

Новак Джокович за втори път спечели Уимбълдън! А с това сърбинът ще се завърне и на върха в световната ранглиста. В изумителен финал той надигра носителя на 17 титли в Големия шлем Роджър Федерер с 6:7, 6:4, 7:6, 5:7, 6:4.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

1 СЕТ, Джокович сервира първи:

1:0 - Много агресивна игра от самото начало за Федерер. Той сгреши три пъти от бекхенд и това се оказа решаващо. Все пак най-хубавото разиграване бе спечелено от него.

1:1 - Федерер наложи стила си и поведе след хубави сервиси 30:0. Джокович отговори с изумителен минаващ удар, а след това изравни за 30:30. Федерер намери сервиса си и с хубави комбинации не даде шанс за нещо повече.

2:1 - Гейм на нула за Джокович. Той сервира добре, а опитите на Федерер да е агресивен му носят предимно грешки досега.

2:2 - Федерер търси постоянно излизане на мрежата. Два от минаващите удари на Джокович не се получиха и Федерер сравнително лесно печели.

3:2 - Два майсторски сервиси за Джокович. След това той пласира страхотен уинър от форхенд, който заслужи аплодисментите на публиката. Нов гейм на нула.

3:3 - Федерер изравнява. Отново се редуват добрите изпълнения и на двамата, но отлични сервиси на швейцареца направиха разликата.

4:3 - Джокович печели важния седми гейм. Той все още не е загубил точка след първи сервис.

4:4 - Федерер поведе 40:15 с хубава и атакуваща игра. След това Джокович успя да го размине на мрежата с чудесен бекхенд, а впоследствие и да изравни. В този труден момент при 40:40, швейцарецът намери сервиса си и всичко приключи.

5:4 - При 15:15 Джокович допусна крайно неприятна непредизвикана грешка на мрежата от спечелена позиция. След това с два аса Джокович обръща, макар че "Ястребовото око", показа че един от тях е бил в аут, но Федерер не обжалва.

5:5 - Джокович спечели хубаво разиграване и поведе 30:15 и бе на две точки от сета. Федерер отговори със страхотен сечен бекхенд, а след това взе и много красиво и дълго разиграване за 40:30. Геймболът бе пропуснат с воле в аут, но Фед получи нов такъв, печелейки поредна изящна размяна. И този път не сбърка.

6:5 - Труден гейм за Джокович. Федерер стигна до равенство след спечелено супер разиграване. Новак обаче показа класа и си осигури най-малко тайбрек.

6:6 - Тайбрекът е факт. Федерер продължава да играе атрактивно. Той взе четвъртата точка за 40:15 със спираща дъха къса топка. Вторият геймбол е реализиран.

6:7(7) - Две грешки от спечелени позиции на Джокович и той изостана с 0:2 точки. Мощен ас и резултатът стана 3:0. Джокера не се притесни и спечели двете си точки при сервис, а след това върна и мини-пробива - 3:4. При 5:5 Джокович пласира хубав ретур, който не бе върнат от швейцареца. Федерер натисна Джокович при сетбола от форхенд и изравни - 6:6. Маестрото спаси още един сетбол с отличен сервис. В крайна сметка той продължи да сервира отлично, притисна Джокович и взе първата част с 9:7 точки. Федерер е спечелил 12 от 13 табрек сетове във финали на Уимбълдън до момента.

2 СЕТ, Федерер сервира първи:

1:0 - Невероятно оспорвана битка на старта на втората част. Джокович пропусна два поредни шанса да пробие като при втория топката му отскочи от филето и излезе малко в аут. Федерер също не реализира първия си геймбол, но при втория бе перфектен.

1:1
- Чудесен отговор за Джокович. Той сервира на ниво и изравнява. Новак е повикал физиотерапевт за следващата почивка.

1:2 - Джокович пласира прекрасни ретури и взе аванс 30:0. Федерер отговори подобаващо и обърна до 40:30 с добро сервиране. В шестото разиграване Ноле се наложи с прекрасен завършващ от форхенд - 40:40. Федерер допусна двойна грешка в този момент с цената на точка за пробив. И той реализира първи пробив в мача.

1:3 - С много категорична игра Джокович бързо поведе 40:0. И в този момент настъпи спад в действията му, допусна две непредизвикани грешки и се стигна до равенство 40:40. В решителния миг Федерер загуби дълго разиграване, пращайки бекхенда си в мрежата. Джокович имаше поредни геймболи, които не реализира, оставайки пасивен в разиграванията. Все пак той затвърждава пробива.

2:3 - Типичен сервис гейм за Федерер. Хубави сервиси и кратки разигравания.

2:4 - Доста грешки и от двамата, но Джокович отново не допуска изненада.

3:4 - Федерер не бе убедителен, но въпреки това запазва разликата от само пробив.

3:5
- Джокович се приближава само на гейм от спечелването на втората част.

4:5 - Федерер сервира отлично. Джокович пък го подпомогна с няколко нетипични грешки. След почивката той ще сервира за спечелването на втората част.

4:6 - При 30:15 в своя полза Джокович пробва рискован бекхенд по правата, който излезе в аут. След това от печеливша позиция прати форхенда си в аут с цената на точка за връщане на пробива. Федерер не съумя да реализира първата си възможност за пробив в мача като ретурът му не се получи. Джокера реализира ас за сетбол, а после го реализира с удар над глава на мрежата.

3 СЕТ, Федерер сервира първи:

1:0 - Типичен гейм за Федерер. С много бързи разигравания, отлично сервиране той поведе 40:0 и в крайна сметка взе третия геймбол. Джокович реализира един наистина впечатляващ печеливш, който му заслужи аплодисментите на публиката.

1:1 - Швейцарецът няма отговор на сервисите на Джокович. Ноле поведе 40:0, а при втория си шанс да приключи в своя полза вкара майсторски бекхенд-минаващ удар.

2:1 - Гейм на нула в типичния стил за ФедЕкспрес, който не позволи на съперника да му се противопостави.

2:2
- Джокович обърна от 0:15. Той продължава да сервира на високо ниво. Първият му сервис в мача е 65% и като цяло не дава никакви шансове на съперника.

3:2 - Втори пореден гейм на нула за Федерер. Без проблеми за него.

3:3 - При 0:15 топка на Федерер бе дадена аут, но съдията на стола поправи този на линията. Федерер бе видимо ядосан, а след това загуби разиграването и Джокович обърна бързо 30:15. Новак допусна още една лека грешка, но все пак печели.

4:3 - Федерер бе на път да затвори за трети път на нула поред. Джокович все пак успя да вземе една точка и то с впечатляващ форхенд по правата.

4:4 - Майсторска игра на Джокович. Той демонстрира много агресивна игра, а и сервисът му се получава. Печели на нула.

5:4 - Какъв отговор! Без да влиза в разиграване, благодарение на прецизни начални удари Федерер печели и заставя Джокович да сервира за оставане в третия сет. Вече пет аса в тази част за него.

5:5 - Новак реализира един от най-хубавите минаващи в мача за 30:0, а след това пропусна да затвори на нула. Въпреки това много убедително представяне за него.

6:5 - Федерер започна в стил и с майсторски сервиси и втори удар след това не остави шанс на съперника. Джокович отговори с хубав ретур за 15:30, но след това допусна много елементарна грешка от от бекхенд. ФедЕкспрес не реализира два геймбола като бе напълно надигран от Джокович. Сърбинът продължи серията си и стигна до два поредни скрити сетболи, но швейцарецът се спаси със сервиси. С 20-ия си ас той си осигурява тайбрек.

6:6 - Сърбинът достига тайбрек. Много добра игра от негова страна с прецизни излизания на мрежата, след като е взел контрол над разиграването. Той можеше да затвори и на нула, но все пак се възползва от втория си шанс.

6:7 - С 12-ия си минаващ удар в мача Джокович първи стигна до мини-пробив за 3:2 точки. Федерер го върна бързо, но след това допусна нова непредизвикана грешка и Джокович имаше два сервиса при 5:4 за затваряне на сета. С перфектен форхенд той получи сетбол и го реализира благодарение на грешка от бекхенд на опонента. Само шест непредизвикани пропуски на двамата в сета, а от тях едва 2 за Джокович. Страхотен мач до момента.

4 СЕТ, Джокович сервира първи:

1:0 - Ноле стартира безпроблемно и затваря на нула. Чудесни сервиси, с които не оставя шанс на съперника.

1:1 - Федерер отговаря подобаващо и също печели гейма си с лекота.

2:1 - Джокович повежда за втори път в сета. Федерер го подпомогна с няколко грешки.

3:1 - Нивото на Федерер тотално спадна. Първият му сервис става все по-лесна плячка за Джокович. Сърбинът с лекота поведе 40:0. Седем-кратният шампион намери отговор, пласира хубави сервиси и доминираше, за да изравни 40:40. Джокович продължи да демонстрира невероятно ниво на игра и при втория си шанс не сбърка. Взима решителен пробив.

3:2 - С активна игра, излизане на мрежата при 30:15 и пасивни действия на Джокович, Федерер достигна до два шанса да пробие. С виртуозен форхенд по диагонала той го реализира и интригата се завръща в четвъртата част.

4:2 - Трети пореден пробив! Джокович демонстрира класата си като обърна, изоставайки 15:30. Той продължава да доминира с форхенда си, а и отлично пласира ретурите си. Федерер също го подпомогна в решителния момент.

5:2 - Всяка точка за Федерер вече е на принципа всичко или нищо. При 30:15 в своя полза той пропусна от удобна позиция да накаже Джокович от форхенд, допускайки непредизвикана. Новак нямаше нужда от повече подаръци и взе важното пето разиграване с цената на геймбол. Хубав сервис и той е крачка от титлата.

5:3 - Федерер няма никакви проблеми. Печели гейма си на 15 и заставя опонента да сервира за мача.

5:4 - Джокович показа неувереност, а публиката е изцяло зад Федерер. Швейцарецът в типичния си стил бързо стигна до спечелването на първите разигравания за 30:0. Новак сервира добре, за да изравни, но след това Федерер все пак получи възможност да стигне до пробив. Тя бе реализирана в страхотно разиграване, при което Джокович дори падна на тревата.

5:5 - Сервирайки за оставане в мача  Федерер имаше проблеми с началния удар. При 30:15 допусна дори двойна грешка. Джокович го наказа след това и получи първи мачбол. Федерер го спаси с ас, който първоначално бе даден аут, но системата "Ястребово око" бе на друго мнение! Федерер намира сервиса си, обръща ситуацията и отново вдига на крака Централния корт в британската столица.

5:6 - Джокович се изнерви и изглежда уязвим. Допусна двойна грешка и изостана с 0:30. След това последва необясним бекхенд в аут значещ три шанса пред Федерер да пробие! Ноле спаси първата точка с ас от втори сервис, а втората с друг чудесен начален удар. В невероятно напрегнат момент, при третия си шанс, Федерер натисна спусъка от форхенд и накара Джокович да сбърка! Пробив и той ще сервира за четвъртия сет.

5:7 - Федерер спечели ключово разиграване за 30:15, в което бе в трудна ситуация. След това намери началния си удар и затваря четвъртия сет в своя полза! Пет гейма поред за него и той вкарва финала в пълния му формат.

5 СЕТ, Джокович сервира първи:

1:0 - Сърбинът започва добре и открива в своя полза. Сервира наистина качествено, а Федерер сбърка на мрежата при геймбола. Ноле спира серията на Фед. Както е известно в петия сет на Уимбълдън няма тайбрек и се играе до два разлика.

1:1 - Гейм на нула за ФедЕкспрес. Страхотни сервиси плюс излизане на мрежата е печелившата тактика за него.

2:1 - Джокович е със статистика 21:8 в мачове в пети сет. Федерер е с 22:18. Новак печели втория си сервис гейм и повежда. След това той повика физиотерапевт. Проблемът му е с дясното бедро.

2:2 - Втори пореден гейм на нула за Федерер. Блестящо сервиране за него срещу Новак, който няма отговор.

3:2 - Джокович пак повежда. Федерер го подпомогна с непредизвикани грешки и от форхенд, и от бекхенд. За 40:15 Новак спечели впечатляващо разиграване от 21 удари, а след това затвори с ас.

3:3 - Трети пореден гейм на нула за Федерер! Страхотни сервиси и много уверени действия като цяло за швейцареца.

4:3 - Джокера допусна неприятна двойна грешка за 15:15. Той успя да размине Федерер с бекхенд за 30:15, но след това при подобна ситуация Федерер го наказа с майсторско воле. В петото разиграване Федерер се измести да играе форхенд, натисна мощно топката и Новак сбърка. Сърбинът демонстрира характер, игра атакуващо и я спаси точката за пробив. След две равенства Джокович все пак печели седмия гейм.

4:4 - Два отлични минаващи удари спрямо излезлия на мрежата Федерер и Джокович поведе 40:15 или иначе казано две точки да пробие. Швейцарецът не трепна и ги спаси почти без да влиза в разиграване. След това Федерер пак потърси игра на мрежата, но Джокович го размина от бекхенд за трети шанс. На втори сервис Федерер пробва сервис-воле и пак се измъкна! След това се стигна до още две равенства преди най-успешният състезател в турнирите от Големия шлем да вземе подаването си.

5:4 - При 15:15 Федерер сбърка смаш на мрежата и така пропусна чудесна възможност. А повече шансове не получи от добре сервиралия Джокович. Той е само на гейм от титлата.

6:4 - Джокович включва на друга предавка, печели разигравания в трудни ситуации и повежда 30:0. След това той пропусна от добра позиция форхенд. Малко след това Федерер сбърка от форхенд и изостана 15:40. Джокович реализира първия и отново е шампион!!!


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини