Любопитни факти преди шампионската битка



06-07-2014 02:20

Роджър Федерер и Новак Джокович ще си оспорват шампионския трофей в тазгодишното 128-о издание на Уимбълдън.

Поставеният под номер 1 Джокович ще търси своята втора титла в Лондон след 2011-а, а в същото време Федерер ще опита да стане първият играч в историята с осем титли в надпреварата. Швейцарецът ще участва в девети финал като единствената му загуба в Кралството е от 2008-а в исторически сблъсък с Рафаел Надал.

Залогът за Джокович също е голям. При успех Ноле ще се завърне на върха в световната ранглиста, а Федерер си гарантира третата позиция от понеделник.

До момента Федерер води с 18:16 в преките сблъсъци с Джокович, включително има две победи от трите им двубои през 2014-а. Единствената им битка на трева е от полуфиналите на Уимбълдън преди две години, когато ФедЕкспрес стига до успеха с 3:1 сета. Двамата имат 11 мача само в Големия шлем и Федерер е с аванс 6:5, а що се отнася до финални двубои сърбинът е с предимство 5:4.

Джокович: "Всяко съперничество с най-големите ми съперници, е специално и уникално по свой начин. Разбира се, уважавам Роджър за всичко, което е постигнал в кариерата си. Невероятно е, че отново успя да се завърне във финал на Уимбълдън. Но пак казвам, това е докато не излезем на корта. Там ще съм, за да спечеля, независимо кой е от другата страна на мрежата.

"Срещу него ключово е да не му позволяваш да диктува играта, защото той обича да играе агресивно. Обича да излиза на мрежата. Ще се постарая да пласирам в игра максимално много ретури и да бъда близо до основната линия."

Федерер: "Нашето съперничество премина през различни периоди, все пак не сме навлезли по едно и също време. Откакто той стана номер 1 и спечели турнири от Големия шлем битките ни са наистина оспорвани. Форхендът му, сервисът, движението по корта впечатляват най-много в момента. Подобрява играта си по впечатляващ начин и е изключително стабилен. Наистина важно ще е да играя агресивно."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини