Крал Ноле покори Уимбълдън и света (видео)



06-07-2014 20:08 | Станко Димов

Новак Джокович е новият шампион на Уимбълдън! На финала сърбинът победи с 3:2 сета Роджър Федерер, в отделните части 6:7 (7), 6:4, 7:6 (4), 5:7, 6:4. Двамата предложиха изключителна битка на централния корт, но победителят трябваше да бъде само един – Новак Джокович.

Сърбинът можеше да затвори мача още в четвъртия сет, когато имаше комфортна преднина от 5:2 гейма. При 5:3 той сервира за мача, а при 5:4 и сервис на Федерер пропусна мачбол. В крайна сметка 32-годишният Федерер стигна до изключителен обрат в сета и прати мача в пета решителна част. В нея Джокович проби в 10-ия гейм и си гарантира крайния успех.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ФИНАЛА!

Сърбинът успя за втори път в кариерата си да спечели Уимбълдън, а успехът е още по-сладък, тъй като в понеделник той ще се върне на върна на световната ранглиста.

За Джокович това е общо 7-а титла от турнир от Големия шлем и първа от Australian Open 2013. Освен това триумфът днес постави край на серията от 3 последователни загуби във финали в Шлема.

Федерер пък игра на финал в Шлема за първи път от точно 2 години насам. Швейцарецът пропусна да стане и най-възрастният шампион в Шлема (32 години, 332 дни).

ФИНАЛЪТ ДЖОКОВИЧ – ФЕДЕРЕР ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини