Борис Бекер: Възхитителен финал



06-07-2014 23:11

Борис Бекер прогнозира, че неговият възпитаник Новак Джокович ще спечели още титли от Големия шлем. Днес сърбинът взе седми такъв трофей, триумфирайки за втори път на Уимбълдън.

По този начин Джокович успя да прекъсне серията си от четири поредни загубени финали в състезания от голямата четворка.

"Беше двубой на изключително високо ниво и през петте сета. А Новак спечели последната точка. Той можеше да приключи мача и в четвъртия сет, но Роджър нямаше да е Роджър, ако не намираше начин да се справя с такива ситуации. На трибуните също ни беше трудно, въпреки че давахме вид да сме спокойни," коментира Бекер.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ФИНАЛА!

"В момента всичко изглежда много добре - Новак е №1 в света, спечели Уимбълдън, а сега му предстоят седмици почивка преди US Open. Миналата година там загуби от Надал, така че сега се надявам да се представи по-добре," каза още германецът.

Бекер не пропусна да похвали Роджър Федерер за представянето му.

"Роджър заслужава адмирации, от самото начало сервира изумително и изигра невероятен мач. Качеството на двубоя в моите очи, бе възхитително и от двамата. В края няколко точки решиха мача, а за щастие те бяха в наша полза."

Бекер не пропусна и да се пошегува - "Не съм ходил на шампионския бал от 25 години, така че ще разпитам как се стига дотам. Трябва да си намеря и черния костюм. Беше страхотно усещане, отпразнувахме победата в съблекалнята с бутилка шампанско и много усмивки," разкри той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини