Джокович: Най-добрият финал, в който съм участвал (видео)



07-07-2014 03:02

Новак Джокович се завръща на върха в световната ранглиста, след като триумфира за втори път на Уимбълдън. Той постигна това след изключителен петсетов успех с 3:2 сета над Роджър Федерер.

След края на битката Ноле определи тази си победа като "специална" и най-впечатляващият финал, в която е участвал.

"Това бе най-добрият финал като качество на игра, в който съм участвал. Играх в най-дългия финал на Australian Open срещу Надал, но днес нивото бе по-високо от първата до последната точка," заяви Новак.

"Роджър игра добре на много високо ниво и показа защо е такъв шампион. Демонстрира шампионския си дух и в най-трудните моменти, когато изоставаше с пробив. Беше наистина разочароващо да загубя четвъртия сет, след като бях толкова близо до спечелването му. Единственият начин да стигна до победата бе да вярвам до последно и това направих. Ето защо съм наистина щастлив, че отново спечелих титла от Големия шлем, след като загубих няколко подобни финали," добави Новак, отчитайки важността да прекъсне тенденцията да губи важни двубои.

"В петия сет сервирах първи и си казвах, че трябва да печеля своите геймове и да го поставя под напрежение, чакайки възможността. Можеше лесно да загубя концентрацията си в петия и да му позволя да спечели. Аз обаче не допуснах подобно нещо и именно затова успехът е толкова ценен от психологическо значение. Победих и себе си днес. Тази моя сила ми донесе трофея," допълни шампионът.

Той не пропусна да се пошегува за ситуацията след края на мача, когато дори опита от тревата на корта. "Това вероятно е най-вкусното нещо, което съм ял в живота си," каза с усмивка сърбинът.

Новак уточни, че му предстои сериозна почивка и няколко наистина важни моменти от живота му, а именно сватбата с неговата любима Йелена и това да стане баща. "Мисля, че мога да си позволя за няколко седмици да се откъсна от тениса, да бъда с моята годеница и бъдеща съпруга," сподели той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини