Конърс: За тениса е по-добре играч като Надал да бъде №1



08-07-2014 21:44

Джими Конърс изрази мнение, че за тениса като цяло е по-добре да има за световен номер 1 играч като Рафаел Надал отколкото някой като Новак Джокович или Роджър Федерер.

Повод за коментара му бе случилото се на Уимбълдън и новата смяна на лидерството. От тази седмица водач в подреждането е Новак Джокович, който триумфира в Лондон.

"За играта цялостно е по-добре на върха да бъде играч като Рафаел Надал. Той влага много страст и аз винаги се възхищавам на това му умение. Роджър Федерер и Новак Джокович са наистина талантливи, подобно на Надал, но Рафа създава много повече емоции. Искате пример? Завръщането му след травма през 2013-а, когато завърши сезона с всички тези невероятни победи," коментира Конърс.

Американецът коментира и изненадващата загуба на Рафа на изминалия Уимбълдън от Ник Киргиос.

"Смятам, че най-успешният удар на Надал е ретурът му. Той е най-добър в света в това отношение и цифрите го показват. Рафа има нужда да бъде агресивен и да играе близо до основната линия. Срещу Киргиос ретурът му не се получаваше. Ясно е, че австралиецът изигра страхотен мач. Но, ако Надал бе по-агресивен и ретурът му се получаваше, щеше да спечели," допълва Конърс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини