Ферер и Вердаско доминират на старта в Бостад



10-07-2014 19:47

Поставеният под номер 1 на АТР 250 турнира на червени кортове в Бостад Давид Ферер уверено достигна четвъртфиналите. Във втори кръг той се наложи убедително с 6:4, 6:0 над Виктор Ханеску.

Това е четвърти успех от четири срещи за Ферер срещу румънеца. Той имаше нужда от само 61 минути на корта като на свой сервис загуби само четири точки във втория сет.

"В първия сет ми бе трудно, тъй като не успявах да връщам сервисите му. Във втория обаче играх по-агресивно и реализирах повече печеливши удари," заяви Ферер, за който това бе 33-а победа през сезона. Той двукратен шампион в този турнир - от 2007 и 2012-а, а в следващата фаза ще се изправи срещу Карлос Берлок.

Третият поставен Фернандо Вердаско се справи със сънародника си Алберт Рамос с 6:1, 7:5 за 89 минути на корта. Вердаско, който бе финалист в този турнир преди година, остана доволен от успеха.

"Това е специално състезание за мен. Участвал съм много пъти и винаги съм се наслаждавал на престоя си. Надявам се да спечеля и се надявам моя треньор Томас Енквист да ми помогне," заяви Вердаско, който в следващата фаза ще играе с Пабло Карено Буста.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини