Националните отбори в подготовка за европейските първенства



11-07-2014 13:29

От следващата седмица българските тенис национали при юношите, девойките, момчетата и момичетата започват подготовка за участие в европейските лични и отборни първенства, повечето от които стартират на 21 юли.

Европейските лични шампионати до 18 години по традиция се провеждат в Клостерс, Швейцария, от 21 до 27 юли. При юношите България ще бъде представена от Габриел Донев и Велислав Чолаков. Вивиан Златанова и Джулия Терзийска са участничките при девойките.

Отборното първенство в тази възраст в Пиещани (Словакия) от 30 юли. Националите при юношите са Донев, Чолаков и Любомир Лещански. Златанова, Терзийска и Милка Генкова са състезателките от състава при девойките в групата в Мост (Чехия).

Отново в Москва ще играят тенисистите до 16 години (21-27 юли). Юношите ни са Тони Нейков и Калоян Вълчев, а девойките - Петя Аршинкова и Елизабет Данаилова.

Квалификациите за европейското отборно в тази възраст при юношите са в Анкара от 30 юли. Съставът на България е Нейков, Вълчев и Златан Палазов. Девойките играят в група в Куртя де Арджеш - също от 30 юли до 1 август. Отборът ни е: Аршинкова, Данаилова и Зиновия Ванева.

Еврошампионатът до 14 години е в чешкия град Пилзен (21-27 юли). Адриан Андреев, Леонид Шейнгезид, Гергана Топалова и Симона Борисова ще ни представят в турнирите при юношите и девойките. Както е известно нашите отбори не успяха да преодолеят квалификациите.


Момчетата и момичетата до 12 години имат само отборни първенства. В турския град Мерсин от 24 до 27 юли България ще бъде представена при момчетата от Симеон Терзиев, Денислав Проданов и Антъни Генов. Момичетата ще играят на същото място и са в състав Даниела Димитрова, Беатрис Спасова и Елена Кралева.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини