Най-интересните реплики от Уимбълдън



14-07-2014 23:03

Вижте някои от най-любопитните реплики по време на изминалия Уимбълдън:

* Какъв е бил съветът на Мария Шарапова към Григор Димитров преди четвъртфиналния му двубой с Анди Мъри? "Излез и спечели. Мисля, че това бе добър съвет," споделя Гришо.

* Новак Джокович определи спечеления от него финал срещу Роджър Федерер като най-добрият мач в кариерата му. "Честно казано, това е най-качественият финал в Шлема, в който съм участвал. Изиграх най-дългия финал на турнир от Големия шлем на Australian Open 2012 с Надал, но в този случай от първата до последната точка, това бе най-впечатляващият двубой."

* Роджър Федерер затова как ще преодолее разочарованието. "Беше хубаво отново да играя финал на Уимбълдън. Независимо дали печеля, или губя, това е нещо специално и винаги ще го помня. Особено, когато мачът е толкова драматичен. Най-запомнящото се бе, че можех да видя на трибуните моите деца и жена ми. Това е най-емоционалният момент. Разочарованието бързо ще отмине."

* Дали Федерер се вижда отново като финалист в Големия шлем? "Няма гаранция, че пак ще успееш. Но може да предстоят и още много такива. Невъзможно е да отговоря на този въпрос. Много доволен съм, радостен съм от представянето си в последните две седмици. Това ми дава увереност, че за в бъдеще ми предстоят още велики моменти."

* Серина Уилямс след загубата в трети кръг от Ализе Корне затова как всички нейни опонентки показват най-доброто от себе си срещу нея. "Ако не играя изключително силно е наистина трудно."

* Вашек Поспишил и Джак Сок затова какъв е бил планът им при победата над фаворитите Боб Брайън и Майк Брайън във финала при двойките. "Затваряш очите си и се надяваш да покажеш най-добрия тенис в живота си," коментира Поспишил след петсетовия успех.

* Петра Квитова след впечатляващата си игра и победата във финала над Южени Бушар с 6:3, 6:0. "Някои от ударите ми бяха невероятни и не можех да повярвам, че съм успяла да ги пласирам."

* Блаж Рола преди мача си от втори кръг с Анди Мъри - "Надявам се да не се изпусна в гащите и да играя слабо." Мъри спечели мача с 6:1, 6:1, 6:0.

* Ърнест Гулбис коментира дали е изразявал съмнение относно възможностите на жени да бъдат успешни треньори. "Вижте, моят треньор Гюнтер Бресник, е мъж. Искаше ми се обаче да разчитах на хубава жена (смее се)."

* 34-годишната Винъс Уилямс за високите очаквания към нея. "Не съм дошла тук, за да се опитам да изненадам някого. Не се съмнявам в себе си. Не търся хора, които да повярват в мен. Трябва сам да вярваш в себе си. Нямам какво да доказвам, нямам какво да крия и нямам нищо за губене."

* И пак Винъс: "Желанията не се сбъдват сами, трябва да работиш здраво, за да ги осъществиш. В това има много повече смисъл."

* 18-годишната Тейлър Таусенд за физическите си възможности: "Имам страхотен отбор около себе си, който ми помогна да разбера какви дадености имам. Осъзнах колко здрава съм и, че физически мога да правя неща, които вероятно много други не могат. Тренирам с футболни играчи, които тежат над 100 кг и правим еднакви упражнения."

* Британката Наоми Броуди по повод това, че е определяна като "лошо момиче". "В някаква степен ми харесва, защото всъщност съм много скучна. От части не е лошо хората да са заинтригувани от този ми имидж, който реално не съществува."

* Ли На в типичния си стил - Въпрос: Коя е предпочитаната настилка от Вас - трева или клей? Отговор: Хард кортове (смее се).

* Квитова за нейния прякор "П3тра" свързан с многото трисетови мачове, които играе. "Не знам кога се появи. Забавен е, но предпочитам да беше П2тра."

* Серхий Стаховски затова дали победата му във втори кръг над Гулбис може да се сравнява с тази над Федерер преди година. "Не, няма нищо общо. Да сравняваме Роджър и Ърнест на трева е като да говорим за Рафа и мен на клей."

* Финалистката Южени Бушар не обича да губи. "Титлата ми при юношите бе по-хубаво събитие за мен. Да спечелиш такъв турнир винаги е нещо специално. Беше голям момент за мен."

* Бушар затова дали ще бъде "Следващата Шарапова": "Не искам да бъда някой друг. Искам аз да бъда първа в нещата, които правя и да създавам собствена история."

* Надал за загубата си в четвърти кръг от Ник Киргиос: "Доволен съм от начина, по който играх на Уимбълдън. Жребият не бе най-добрият възможен за мен. Всичките мачове бяха срещу играчи, които не ти дават възможност да играеш много. Опитах. Това е най-лесният начин да обясня случилото се. Няма драма. Нищо странно. Загубих в четири сета, но имах своите шансове."

* Киргиос затова как се е мотивирал преди мача с Надал. "Миналата вечер прочетох коментар как Рафа е твърде добър за мен. Това ме ядоса."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини