Серина и голяма част от Топ 20 се завръщат в Станфорд



23-07-2014 14:00 | Станко Димов

Първият турнир от US Open сериите - Bank of the West Classic в Станфорд винаги е събирал голяма част от елита в WTA и тази година няма да направи изключение. Очаква се в игра да видим световната №1 Серина Уилямс, както и общо 9 състезателки от Топ 20.

Въпреки, че е напълно необезпокоявана за първото си място в света, Серина Уилямс определено прави разочароващ сезон до момента. Американката спечели 3 трофея през сезона – Бризбейн, Маями и Рим, но противно на предишни години се представи повече от разочароващо в надпреварите от Големия шлем. Изненадващо или не, Серина Уилямс не успя да достигне до четвъртфинал на нито един от трите турнира от Шлема, които се проведоха през сезона до момента.

Особено разочароващо бе представянето на Серина на Уимбълдън, където тя отпадна в трети кръг на сингъл, а в двубоя си на двойки бе принудена да се откаже поради „вирусно заболяване”.

Едва ли обаче има по-добро място от US Open сериите, където Серина може да се завърне на победния път, и в частност турнира в Станфорд, където тя спечели титлата през 2011 и 2012-а.

Конкуренцията на Уилямс обаче се очертава да бъде сериозна. Заявка за участие са потвърдили Агниешка Радванска и Ангелик Кербер, а „уайлд кард” от организаторите получи бившата №1 в света Виктория Азаренка.

Шампионката от миналата година и финалистка от Australian Open Доминика Цибулкова също ще участва в надпреварата, а там ще бъде и Ана Иванович, която ще се опита да спечели 4-а титла през сезона.

Сензацията от „Ролан Гарос” Гарбине Мугуруса, както и намиращата формата си Андреа Петкович също ще опитат късмета си в Станфорд. Там ще бъде и бившата шампионка от US Open Саманта Стосър.

Турнирът в Станфорд започва идния понеделник (28 юли).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини