Никол Вайдишова се готви за завръщане на корта



24-07-2014 16:02 | Станко Димов

Никол Вайдишова е близо до завръщане в професионалния тенис. Затова намекна самата тя, използвайки профила си в социалната мрежа „Инстаграм”. Вайдишова сподели, че за първи път от повече от 3 години насам може да изпълнява сервис без сериозна болка.

„През последните няколко седмици съм способна да сервирам и да ме боли по-малко, в сравнение с последните 3 години. Това ми дава надежда и ме прави щастлива, защото виждам прогреса. След толкова години борба и повтарящи се операции, рехабилитации и неуспехи. Това е една крака напред към целта...”.

Вайдишова се отказа от тениса през 2010 година, когато обясни, че е изгубила желанието си за игра. Любопитното е, че тогава тя бе на 21 години! Малко след това се омъжи за Радек Щепанек.

Миналата година двамата се разведоха, след като Щепанек започна да излиза с друга тенисистка - Петра Квитова. Агентът на Вайдишова - Оливие ван Линдонк, потвърди, че тя се опитва да се завърне в спорта. Тя е бивша полуфиналистка от Australian Open и „Ролан Гарос”. В кариерата си е  достигала до №7 в класацията на сингъл.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини